Ελλάδα|24.12.2023 12:32

Τέμπη: Αγωνία για τον Ιάσονα - Κρίσιμη επέμβαση στις ΗΠΑ για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού

Newsroom

Σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη νοσηλεύεται ο Γεράσιμος – Ιάσονας Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιβάτης του πρώτου βαγονιού που επέζησε μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Ο νεαρός δίνει άνιση μάχη για τη ζωή και στόχος είναι να λάβει ειδική θεραπεία, προκειμένου να καταφέρει να επανέλθει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο 21χρονος Βολιώτης φοιτητής, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση καθώς όπως φαίνεται δεν έχει ξυπνήσει ακόμα από το κώμα, στο οποίο βρίσκεται από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από το βαγόνι της φονικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η αγωνία των δικών του ανθρώπων έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του και η μεταφορά του στη Βοστώνη θεωρήθηκε μονόδρομος, καθώς πρόκειται για ένα εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης.

Ο νεαρός υπέστη βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα Τέμπη.

Το περασμένο καλοκαίρι, μετά από 100 και πλέον μέρες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μεταφέρθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε για λίγο, καθώς εκεί μολύνθηκε από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και οι γιατροί έκριναν ότι, πρέπει να επιστρέψει στη Λάρισα.

ειδήσεις τώραΤέμπηΗΠΑσιδηροδρομικό δυστύχημα