Ελλάδα|28.12.2023 23:41

Κάρπαθος: Έχασε τη ζωή του κατά την αεροδιακομιδή 65χρονος καρδιοπαθής – Καθυστερήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων στο αεροδρόμιο

Newsroom

Η αιτία για την καθυστέρηση της μεταφοράς στη Ρόδο ενός 65χρονου με σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν τεχνικό πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, από όπου θα γινόταν η αεροδιακομιδή του. Ο ασθενής έχασε εν πτήσει τη ζωή του, λίγο πριν το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε, προσγειωθεί στη Ρόδο.

Πρόβλημα στα φώτα του αεροδρομίου προκάλεσε την πολύωρη καθυστέρηση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα προέκυψε στα φώτα του αεροδρομίου της Καρπάθου, τα οποία, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν άναβαν. Ενώ αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα. Ο 65χρονος ζούσε στην ΗΠΑ μέχρι την συνταξιοδότησή του, όταν και επαναπατρίστηκε στην Κάρπαθο. Αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη έμφραγμα και έκριναν απαραίτητη την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Έτσι, γύρω στις 3 το απόγευμα της Πέμπτης (28/12) ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου είχε ενημερωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ για διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ρόδου. Ένα δίωρο περίπου μετά, και δίχως κανείς να το ειδοποιήσει, το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου ενώ, μάλιστα, ο ασθενής είχε καταναλώσει ήδη τη μία φιάλη οξυγόνου και χρησιμοποιούσε μία δεύτερη. Έγινε, παράλληλα, γνωστό το τεχνικό πρόβλημα με τα φώτα στο αεροδρόμιο Καρπάθου.

Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε μετά τις 22.30 μ.μ., όταν και ξεκίνησε η δεύτερη προσπάθεια για τη μεταφορά του 65χρονου στη Ρόδο. Ο ίδιος διακομίσθηκε, από το νοσοκομείο της Καρπάθου στο αεροδρόμιο, όπου και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο του ΕΚΑΒ το οποίο απογειώθηκε κανονικά. Δυστυχώς, όμως, πριν την προσγείωση του αεροσκάφους στη Ρόδο (μετά της 23.30 μ.μ.) ο πολίτης άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια και το νησί του. Η οικογένειά του 65χρονου δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μάθει τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή του και έχασε με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή του.

Κάρπαθοςαεροδρόμιοαεροδιακομιδήειδήσεις τώραΡόδοςΕΚΑΒ