Ελλάδα|29.12.2023 08:50

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός αστυνομικών στον Γιώργο Λυγγερίδη - Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κηδεία

Newsroom

Μπήκαν στο νεκροτομείο, τον αγκάλιασαν και έψαλαν τον εθνικό ύμνο: Έτσι αποχαιρέτισαν τον Γιώργο Λυγγερίδη, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, οι συνάδελφοί του.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, τη θλίψη και ήταν συγκλονιστικό ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» δήλωσε μιλώντας ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Η πιο συγκλονιστική στιγμή»

«Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα ζήτω στη ζωή και ένα αθάνατος για το παλικάρι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του ήταν στο νοσοκομείο».

Σήμερα η κηδεία του 31χρονου

Η κηδεία του 31χρονου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού θα βρίσκεται σήμερα και ο πρωθυπουργός.

ειδήσεις τώραΡέντηςαστυνομικόςκηδείαεπεισόδιαΡέντη