Ελλάδα|30.12.2023 13:25

Στον ανακριτή ο 44χρονος που σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: «Έχει βεβαρημένο ψυχιατρικό ιστορικό», λέει ο δικηγόρος του

Newsroom

Το κατώφλι του 4ου ανακριτή πέρασε ο 44χρονος Νορβηγός που δολοφόνησε τον αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τελείται η κηδεία του θύματος.  

«Είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του» λέει ο δικηγόρος του 

Ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Καραγιάννης, κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να δείχνουν πως έχει βεβαρυμένο ψυχιατρικά ιστορικό ο δράστης.

Επίσης, σε δηλώσεις του στο GrTimes, είπε πως σημαντική μάρτυρας ζήτησε αναίρεση της κατάθεσής της καθώς όπως είπε δεν καταγράφηκαν σωστά τα λεγόμενά της.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αναμένει μαρτυρίες από τη Νορβηγία, πως ο 44χρονος Νορβηγός είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του.

Θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ο δράστης αναμένεται να ζητήσει και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τον ανακριτή, όπου απολογείται.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα, είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα στη Νορβηγία, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ο κουμπάρος του θύματος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με το ίδιο μαχαίρι από τον 44χρονο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

δολοφονίαψυχιατρική πραγματογνωμοσύνηειδήσεις τώρααστυνομικόςΘεσσαλονίκη