Ελλάδα|31.12.2023 20:21

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Δείτε βίντεο

Newsroom

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές και στη χώρα μας, σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σε αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους και εντατικές περιπολίες. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Δρακόντεια μέτρα σε πολλές πόλεις

Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Στη Νέα Υόρκη, η Times Square έχει γίνει φρούριο αφού υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακόψουν τις εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όμως και άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

Στο Παρίσι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

αστυνομίααεροδρόμιο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΠαραμονή Πρωτοχρονιάςειδήσεις τώρατρομοκρατικό χτύπημα