Ελλάδα|08.01.2024 10:20

Αγία Παρασκευή: Για «οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα» μιλά ο δικηγόρος του 13χρονου

Newsroom

Για οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα με ιεραρχία, προετοιμασία, καταμερισμό και μεθόδους, μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου που υπέστη άγριο bullying στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια ώρα, ο πατέρας του παιδιού στέλνει το δικό του μήνυμα στους γονείς.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Γεράσιμος Μαζαράκης, συνήγορος της οικογένειας του 13χρονου από την Αγία Παρασκευή, έκανε λόγο για οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα με ιεραρχία, προετοιμασία, καταμερισμό και μεθόδους εκ των υστέρων προστασίας με απειλές.

Το αίτημα της οικογένειας στο σχολείο

Ο νομικός σύμβουλος τής οικογένειας τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η αστυνομία έδρασε ορθά και οργανωμένα για τη διαλεύκανση της υποστήριξης, αλλά και για την υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Αναφερόμενος στους γονείς του ενός από τα αγόρια που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αφενός ο ισχυρισμός ότι σύσσωμη η οικογένεια κρύβεται λόγω καραντίνας και νόσησης από Covid δεν φαίνεται να ισχύει και αφετέρου ότι η υπόθαλψη του παιδιού όταν αυτό έχει διαπράξει ένα τόσο σοβαρό σφάλμα «και μάλιστα όταν ένας συμμαθητής του βασανίζεται για πολύ καιρό αρνούμενος να μιλήσει για τα μαρτύριά του για να μη θεωρηθεί “καρφί”» υπερβαίνει κατά πολύ, τα όρια της εύλογης γονεϊκής υποστηρικτικότητας.

Τέλος, ο κ. Μαζαράκης ανέφερε πως η οικογένεια θα ζητήσει από το σχολείο να υπάρξει μία πράξη της διοίκησης η οποία θα είναι ορατή στα μάτια των παιδιών και από την οποία θα προκύπτει με σαφήνεια η διαφορετική μεταχείριση ανάμεσα στο παιδί - δράστη και το παιδί - θύμα. Παράλληλα, θα προχωρεί η ποινική δικογραφία που άνοιξε μετά την υποβολή της μήνυσης, ενώ θα αναζητηθεί και δικαίωση κατά τις διατάξεις του αστικού δικαίου.

«Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά σας»

«Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά σας, αγαπήστε τα περισσότερο και δώστε τους κατευθύνσεις και αρχές τέτοιες, ώστε να μην καταφεύγουν σε τέτοιες συμπεριφορές», λέει την ίδια ώρα ο πατέρας του 13χρονου.

Όπως σημείωσε, στη διάρκεια του τριημέρου που μεσολάβησε -και που οι αστυνομικοί δεν στάθηκε εφικτό να εντοπίσουν ούτε τους δράστες ούτε τους γονείς τους- κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γονείς του ενός ανήλικου δράστη η διευθύντρια του σχολείου (στο οποίο και εκείνο το παιδί φοιτά), λαμβάνοντας την απάντηση πως «η οικογένεια έπαψε να κυκλοφορεί όχι λόγω απόκρυψης από την αστυνομία, αλλά επειδή νοσούν όλοι με Covid».

Νέος κύκλος τρόμου - Το απειλητικό τηλεφώνημα

Επίσης, είπε πως το Σάββατο οι απειλές συνεχίστηκαν με τηλεφώνημα που είχε τη μορφή «Πήγες στην αστυνομία ρε παλιο…. [υβρ.] ;», το οποίο προκάλεσε νέο κύκλο τρόμου.

«Επί 47 δευτερόλεπτα απλά έβριζαν και απειλούσαν», ανέφερε και ερωτώμενος σχετικά απάντησε ότι τη Δευτέρα το παιδί θα πάει κανονικά στο σχολείο διότι, βάσει των οδηγιών ειδικού, έχει αντικειμενική ανάγκη επιστροφής σε συνθήκες κανονικότητας.

«Έχω εμπιστοσύνη στο σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση πιστεύω ότι θα φερθούν όπως πρέπει», είπε στο τέλος ο πατέρας του 13χρονου.

bullyingανήλικοςεπίθεσηειδήσεις τώραΑγία Παρασκευή