Ελλάδα|08.01.2024 12:53

Κολωνός: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τους βιασμούς της 12χρονης – Τι αποφασίστηκε

Newsroom

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η δίκη για τη «φρίκη του Κολωνού», με απόφαση που έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το αίτημα των δικηγόρων της 12χρονης

Το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις τακτικούς δικαστές. Αμέσως μετά υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί την 12χρονη αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Έτσι το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ορίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα.

Ένταση με το καλημέρα

Σημειώνεται πως στην αίθουσα του ΜΟΔ μεταφέρθηκαν εν μέσω αποδοκιμασιών τόσο ο Ηλίας Μίχος, ,όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, αρκετοί συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανέμεναν στον διάδρομο πίσω από την γραμμή προστασίας που είχαν φτιάξει οι αστυνομικοί, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα αλλά και γιουχαρίσματα.


Ένταση, όμως, υπήρξε και εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, που είχε μεταφερθεί πρώτη στο δικαστήριο, αντίκρισε τον 55χρονο πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες, ενώ κινήθηκε απειλητικά και επιχείρησε να τον λιντσάρει.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι την απώθησαν και την οδήγησαν στα κρατητήρια.

ανήλικηειδήσεις τώραβιασμόςδικαστήριοδίκηΚολωνός