Ελλάδα|10.01.2024 23:00

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Μπορεί η Apple και οι κάμερες να «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο;

Newsroom

Η τοπική κοινωνία στο Μεσολόγγι αλλά και όλη η Ελλάδα παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην εξαφάνιση του 31χρονου, ο οποίος αγνοείται για έκτη ημέρα.

Οι έρευνες, προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να δίνει ενδείξεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί συνεχίζονται ενώ, τα ίχνη του άντρα, αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη (03/01) όταν και φέρεται να ζήτησε από φίλο του να τον μεταφέρει με αυτοκίνητο στον κόμβο των ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα από την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό να παρέμβει η Apple για το «ξεκλείδωμα» του iPhone του 31χρονου, προκειμένου να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που «σίγησε» το κινητό του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ήδη, έχει αρχίσει η διαδικασία για τον εντοπισμό του τηλεφώνου, μέσω της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» την περιοχή των ΤΕΙ προκειμένου να εντοπίσουν τον άντρα. Μάλιστα, για τον σκοπό έχουν επιστρατευθεί και drones αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Από πλευράς του 51χρονου κρεοπώλη, πάντως, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να είδε τον 31χρονο, φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά κενά στην κατάθεσή του στις Αρχές ενώ, σε κομβικές ερωτήσεις των αστυνομικών, η απάντηση είναι «δεν θυμάμαι».

Οι κινήσεις του κροπώλη στο μικροσκόπιο

Στην κατοχή του κρεοπώλη που, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, ήταν υπό κράτηση για παράνομη οπλοκατοχή, βρέθηκε ένα μαχαίρι.


Όπως ανέφερε το Mega οι κινήσεις του 51χρονου είναι στο μικροσκόπιο των ερευνών. «Κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται και μία καταγραφή, από κάμερα της Ιόνιας Οδού, στις 20:40, όπου το αυτοκίνητο του μάρτυρα φαίνεται να κινείται στην παλιά εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, ενώ το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί από τη συγκεκριμένη κάμερα, λίγα μέτρα πιο κάτω, σε κάμερα ασφαλείας από βενζινάδικο, δεν εντοπίζεται.


Οι αστυνομικοί υποθέτουν ότι, ο κάτοχος του αυτοκινήτου έχει στρίψει, συνεπώς, νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες έχουν επεκταθεί στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αλλά και στην ορεινή Ναυπακτία. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη, δεν έχουν βρεθεί ίχνη αίματος.

αγνοούμενοςειδήσεις τώραεξαφάνισηΜεσολόγγιάντρας