Ελλάδα|13.01.2024 08:25

Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία για 100 ευρώ - Ο «εγκέφαλος» και τα πρόσωπα που εμπλέκονται

Newsroom

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξωθούσε έναντι 100 ευρώ ανήλικα παιδιά σε παιδεραστές, με 4 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ έχουν γίνει και 3 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας η οποία φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Η υπόθεση φαίνεται πως ξετυλίχτηκε όταν η μητέρα ενός από τα θύματα, που ήταν 13 όταν μπλέχτηκε σε αυτό το κύκλωμα διαπίστωσε ανεξήγητο πλουτισμό από το παιδί της και το ανέφερε στην αστυνομία.

Τι αναφέρει για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. 

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως: «Κάπως έτσι έφτασαν πληροφορίες στην υποδιεύθυνση ανηλίκων και ξεκίνησαν έρευνες τους τελευταίους μήνες του 2023 και μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν 3 κατηγορούμενους ενώ στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν 6 ακόμα άτομα που φαίνεται πως είχαν συνευρεθεί με κάποιες από τις κοπέλες που είναι θύματα αυτής της υπόθεσης. Η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή».

Όπως σημειώνει η κυρία Δημογλίδου: «Υπάρχει μια γυναίκα που προσέγγισε μια από τις κοπέλες και της πρότεινε να κάνει κάποια ραντεβού με άνδρες. Κάποιες από τις πράξεις με μια από τις κοπέλες που ήταν κάτω των 15 ετών ενώ μια ακόμη ήταν 15 ετών».

Μάλιστα, «ένας 33χρονος πρότεινε στις κοπέλες για να διακινηθούν να φωτογραφηθούν και προωθούσε πορνογραφικό υλικό που υπήρχε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και οι αστυνομικοί την βρήκαν και πήραν πλούσιο υλικό ώστε να συνεχιστεί η υπόθεση, ενώ ακόμη ένας συλληφθέντας ότι φαίνεται επανειλημμένα είχε συνευρεθεί με αμοιβή με μια από τις νεαρές».

«Έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις και ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι που εκμεταλλεύτηκαν ανήλικα παιδιά», επισημαίνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Η 31χρονη πλησίασε τα δύο κορίτσια - Τους έκλεινε ραντεβού, έναντι 100 ευρώ

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι μία γυναίκα, που αρχικά είχε πλησιάσει τη μία κοπέλα -που ήταν στο φιλικό της περιβάλλον. Μετά, πλησίασε και τη δεύτερη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Η γυναίκα ήταν εκείνη που έκλεινε τα ραντεβού, έναντι 100 ευρώ, σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Τουλάχιστον 10 ραντεβού σε ξενοδοχεία της Αθήνας

Ειδικότερα, όσον αφορά στις συλλήψεις των τριών, η γυναίκα συνελήφθη στον Κολωνό με ένταλμα σύλληψης για μαστροπεία όπως και ο 33χρονος Έλληνας, που πιάστηκε στην Εκάλη. Συνελήφθη, επίσης, 55χρονος Έλληνας, που εντοπίστηκε στον Κορυδαλλό.

Ο 33χρονος μέσω της 31χρονης ήρθε σε επαφή με την 15χρονη και με μία 17χρονη φίλη της και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τις δύο ανήλικες να βρίσκουν πλούσιους πελάτες. Έτσι, ανάρτησε σε ιστοσελίδα προκλητικές φωτογραφίες τους και μέσω αυτής κλείστηκαν τουλάχιστον 10 ραντεβού που έγιναν σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Τέσσερα συνολικά τα θύματα

Ο τρίτος συλληφθείς, ο 55χρονος, κατηγορείται ότι συνευρέθηκε στο σπίτι του με την 15χρονη και ακόμη μία συνομήλική της, καταβάλλοντας 100 ευρώ σε κάθε μια ανήλικη.

Η δικογραφία που σχημάτισε η υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής περιλαμβάνει ακόμη έξι άτομα, που φέρεται να είχαν συνευρεθεί με τις ανήλικες.

Συνολικά θύματα του κυκλώματος φέρεται να είχαν πέσει τέσσερις κοπέλες, δύο εκ των οποίων δεν κατέθεσαν σε βάρος των μαστροπών.

πορνείαειδήσεις τώρακύκλωμα μαστροπείαςθύματασυλλήψειςανήλικες