Ελλάδα|15.01.2024 15:16

Πώς ένας Ασπροπάρης αποκάλυψε εμπόριο απειλούμενων ειδών για τελετές μαύρης μαγείας - Άδοξο το τέλος του

Newsroom

Ο Πασχάλης, ένας Ασπροπάρης γεννημένος στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, έφυγε από τη ζωή, καθώς σκοτώθηκε σε ταξίδι του προς την Αφρική. Όμως, όσο ζούσε, αποκάλυψε παράνομο κύκλωμα εμπορίας απειλούμενων ειδών με σκοπό τη μαύρη μαγεία -λόγω πομπού που έφερε.

Το παράνομο εμπόριο, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, αφορά μέλη του σώματος των απειλούμενων Ασπροπάρηδων, με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε τελετές μαύρης μαγείας.

«Δυστυχώς, η ιστορία του δεν είχε ευτυχή κατάληξη»

Η Εταιρεία αναφέρει σε ανάρτησή της: «Μια φορά και έναν καιρό στο Δάσος Δαδιάς γεννήθηκε ένας γενναίος Ασπροπάρης, ο Πασχάλης. Ήταν από τους λίγους νεοσσούς που κατάφερε στο πρώτο του ταξίδι να φτάσει στην Αφρική παρόλο που διάλεξε την πιο δύσκολη διαδρομή, να διασχίσει δηλαδή την θάλασσα.

Δυστυχώς, η ιστορία του δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Χάρη, όμως, στον πομπό που έφερε ο Πασχάλης στην πλάτη, αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα. Κύκλωμα που έκανε παράνομο εμπόριο μελών σώματος των απειλούμενων Ασπροπάρηδων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε τελετές μαύρης μαγείας! Κύκλωμα που οδήγησε το είδος σε οριστικό αφανισμό ή δραματική μείωση σε κάποιες Αφρικάνικες χώρες...».

 

Δάσος ΔαδιάςΓύπαςΈβροςείδη υπό εξαφάνισηκύκλωμαειδήσεις τώρα