Ελλάδα|23.01.2024 14:09

Συγκλονίζει γυναίκα που κακοποιείτο επτά χρόνια από σύντροφό της: Τα πρώτα σημάδια και πώς κατάφερε να ξεφύγει

Newsroom

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που πήδηξε από το παράθυρο γιατί κακοποιείτο επί 7 συνεχόμενα χρόνια από τον σύντροφό της έφερε στη δημοσιότητα το OPEN και η εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου», στέλνοντας το μήνυμα πως ποτέ δεν είναι αργά να αναζητήσει βοήθεια ένα θύμα της έμφυλης βίας

Όπως περιγράφει αρχικά η 30χρονη γυναίκα: «Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στο Λύκειο. Κράτησε περίπου 7 χρόνια η σχέση μας, ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός μου. Συζήσαμε όταν τελείωσα το Λύκειο. Στην αρχή ήταν όλα πολύ καλά. Μετά, έχανα τους φίλους μου, δεν με άφηνε να βγαίνω αν δεν ήταν και εκείνος. Όλα άρχισαν όταν ξεκινήσαμε να μένουμε μαζί. Εκείνος δούλευε, εγώ δεν έβγαινα από το σπίτι. Τον είχα πιάσει να ελέγχει το κινητό μου κάποια βράδια».

«Ξεσπούσε πάνω μου – Είχα επιλέξει πως έτσι θα είναι η ζωή μου»

Στη συνέχεια, περιέγραψε πώς ξεκίνησε η βία και η κακοποίησή της, η οποία ήταν σε τέτοιο βαθμό, που φοβόταν και για τη ζωή της.

«Μετά βρήκα μία λύση να έρχεται η κολλητή μου στο σπίτι. Εκεί άρχισε να μου ανοίγεται και να μιλάμε. Εγώ της έβαζα τοίχο, δεν τα δεχόμουν. Στην αρχή δεν ήθελα να την πιστέψω. Μετά άρχισε η βία. Ειδικά τα βράδια όταν γυρνούσε από τη δουλειά, ξεσπούσε πάνω μου. Είχα επιλέξει ότι έτσι θα είναι η ζωή μου. Κάποιες στιγμές με χτυπούσε και τα έκρυβα. Προσπαθούσα να είναι ευχαριστημένος. Όταν ερχόμασταν σε επαφή για να ηρεμήσει και αυτός, γινόταν πιο βίαιος. Είχα επιλέξει να μην μπλέξω άλλους ανθρώπους. Είχα σημάδια στα χέρια, στα μπράτσα, στο πρόσωπο, πιο σπάνια. Φοβήθηκα για την ζωή μου».

Πώς ξέφυγε από τον κακοποιητή της

Η 30χρονη περιέγραψε και πώς πήρε τελικά, την απόφαση να φύγει από το σπίτι, πηδώντας από το παράθυρο του μπάνιου, για να ξεφύγει.

«Μια μέρα που πήγα να κάνω μπάνιο, πήρα μαζί μου ρούχα. Άνοιξα τη βρύση και προσπάθησα να φύγω από το παράθυρο του μπάνιου. Με πρόλαβε, με γύρισε πίσω. Δεν πρόλαβα να πηδήξω από την άλλη πλευρά. Το άκουσαν γείτονες και τον απείλησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία. Έτσι με άφησε εκείνη τη μέρα να κοιμηθώ σε μία γειτόνισσα. Την επόμενη μέρα πήρα το λεωφορείο και έφυγα. Άφησα πίσω μου τα πάντα, κινητό, κλειδιά, ρούχα. Πήρα μόνο την ταυτότητά μου. Μου έλεγε "σε αγαπώ, καμιά φορά γίνομαι οξύθυμος, θέλω να με καταλάβεις…"».

Η γυναίκα αυτή σήμερα δηλώνει πως είναι ευτυχισμένη και έχει δύο παιδιά, όμως όλα αυτά που έζησε την έχουν στιγματίσει.

Η ίδια κατάφερε και ξέφυγε από την κακοποιητική ζωή, ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν το έχουν καταφέρει, με τον αριθμό των γυναικοκτονιών να το αποδεικνύει.

Πού μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια 

Σημειώνεται πως όποια γυναίκα είναι θύμα βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς μπορεί να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της καθώς και στη γραμμή SOS 15900.

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.

Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:  sos15900@isotita.gr.

βίακακοποίησημαρτυρίαειδήσεις τώραέμφυλη βία