Ελλάδα|31.03.2019 10:00

Καιρός: Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Λίγα χιόνια στα ορεινά

Newsroom

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 21, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα δυτικά και νότια από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 15, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 9 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 8 έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς.

καιρόςβροχέςχιόνια