Πέθανε η δημοσιογράφος Φανή Πετραλιά
Newsroom«Έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Φανή Πετραλιά. Ήταν Γενική Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Είχε ασχοληθεί με το πολιτιστικό ρεπορτάζ και για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Είχε μακρά ιστορία στους αγώνες της Αριστεράς.
Το τελευταίο της κείμενο είχε δημοσιευθεί στις 21 Ιανουαρίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Αυγέρη: Αφήνει πολύτιμη προσφορά και πλούσιο έργο
Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο της Φανής Πετραλιά εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, τονίζοντας ότι αφήνει πολύτιμη προσφορά και πλούσιο έργο.
«Έφυγε αιφνίδια η Φανή Πετραλιά, η αγωνίστρια της αριστεράς και της δημοσιογραφίας, δίπλα μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Μόλις την περασμένη Δευτέρα συμμετείχε στην ημερίδα της Συσπείρωσης-Δούρειος Τύπος στην ΕΣΗΕΑ», επεσήμανε.
«Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για χρόνια, Γραμματέας του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ μέχρι τώρα. Είχε σπουδαία παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκπροσωπώντας την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ», πρόσθεσε,
Η Δώρα Αυγέρη τόνισε πως η Φανή Πετραλιά «ξεχώρισε ως δημοσιογράφος, αλλά και ως μεταφράστρια. Αρχικά στο περιοδικό "Γυναίκα", τη δεκαετία του ‘70, κατόπιν στα "ΝΕΑ" και το "ΒΗΜΑ". Αφήνει πολύτιμη προσφορά και πλούσιο έργο. Θα είναι πάντα "μαζί" μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».
- Η αμείωτη γκρίνια στις τάξεις των βουλευτών για το Μαξίμου, η ανησυχία για ενεργοποίηση του Σαμαρά και οι προσπάθειες να πάει ο Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ
- Ανάλυση: ΗΠΑ και Ιράν σε πόλεμο αντοχής με επίκεντρο το Στενό του Ορμούζ
- Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την απάντηση στη νεαρή παιδίατρο
- Άνοιξη ημίχρονο, φθινόπωρο τελικό πριν την Πρωτομαγιά - Η πρόγνωση Μαρουσάκη