Ελλάδα|28.01.2024 06:00

Την κεντρική πλατεία της Λάρισας «καταλαμβάνουν» οι αγρότες με τα τρακτέρ για 24 ώρες - Θα κλείσουν την ΠΑΘΕ;

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Κατάληψη» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα κάνουν σήμερα Κυριακή, το μεσημέρι και για περίπου 24 ώρες αγρότες με τα τρακτέρ τους από διάφορα σημεία του νομού. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος, στην κινητοποίηση αναμένονται περίπου τριακόσια τρακτέρ και η άφιξη στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει προγραμματιστεί για περίπου στις 1:00 με 2:00 το μεσημέρι.

Με βάση την απόφαση των αγροτών, τα τρακτέρ αναμένεται να μείνουν στο σημείο έως το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δήμαρχοι του νομού, το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και άλλοι φορείς της περιοχής.

«Θα γεμίσουμε με τρακτέρ την κεντρική πλατεία της Λάρισας. Αναμένουμε να φτάσουν περίπου τριακόσια τρακτέρ από διάφορα σημεία του νομού. Τη Δευτέρα, που είναι εργάσιμη ημέρα και θα υπάρχει κίνηση στην αγορά, θα είμαστε όλοι εκεί, για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα προβλήματα και τα αιτήματά μας. Στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, έχουμε καλέσει τον περιφερειάρχη, δημάρχους, διάφορους φορείς της περιοχής μας αλλά και όλο τον κόσμο. Θέλουμε όλοι να ακούσουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ στους φορείς θα παραδώσουμε και ψήφισμα», λέει στο ethnos.gr o κ. Σιδερόπουλος.

Πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσει η ΠΑΘΕ

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση, τα τρακτέρ από την πλατεία της Λάρισας θα ξεκινήσουν για τον κόμβο του Πλατύκαμπου. Εκεί, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του ΕΑΣ Λάρισας, Τριαντάφυλλο Τσιλούλη, υπάρχουν ήδη παρατεταγμένα, στην άκρη του δρόμου, περίπου 250 τρακτέρ, δύναμη στην οποία θα προστεθούν και τα περίπου 300 τρακτέρ από την πλατεία της Λάρισας.

«Πιστεύουμε ότι περισσότερα από πεντακόσια τρακτέρ θα παραταχθούν στον κόμβο του Πλατύκαμπου, ωστόσο, δεν είναι απίθανο ο συνολικός αριθμός τους να ξεπεράσει κάθε προσδοκία», αναφέρει ο κ. Τσιλούλης.  

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και το βράδυ της Δευτέρας, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους, με το ενδεχόμενο να κλείσουν ακόμα και την ΠΑΘΕ να παραμένει ανοιχτό.

«Αρχικά θέλουμε να είμαστε κοντά στην εθνική οδό, ώστε οι πολίτες να πληροφορούνται τα αιτήματά μας. Η πρόθεσή μας δεν είναι να κλείσουμε το δρόμο, όμως, πρέπει να βρεθεί μία λύση. Δεν είναι δυνατό να μείνουμε εκεί για ένα μήνα, για παράδειγμα, χωρίς να έχουμε κάποια απάντηση και να μην προχωρήσουμε σε κάποια αντίδραση. Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουμε κάπως. Το αν θα κλείσουμε ή όχι το δρόμο, πλέον είναι ευθύνη της Πολιτείας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις ανοησίες του κ. Αυγενάκη ότι υπάρχουν υποκινητές μεταξύ των αγροτών. Πού ξέρει ο υπουργός πώς συνεννοούμαι εγώ με τους συναδέλφους μου; Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη από αυτά που λέει ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρει ότι δεν είναι υπουργός για όλα. Έτσι, ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες και σε άλλους υπουργούς, όπως τον υπουργό Οικονομίας», τονίζει ο κ. Σιδερόπουλος. 

πλατείαΛάρισααγρότεςτρακτέρΛευτέρης Αυγενάκης