Ελλάδα|26.01.2024 18:00

Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία και τον κρεοπώλη - Τα 11 άγνωστα λεπτά, οι κακοποιήσεις ζώων και η σημαντική κατάθεση

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα νέα στοιχεία γύρω από την δολοφονία του Μπάμπη ενώ ξετυλίγεται σιγά - σιγά το κουβάρι της υπόθεσης. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που πλαισιώνουν τα νέα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για το έγκλημα στο Μεσολόγγι αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στν υπόθεση.

Το νέο δεδομένο που εξετάζεται είναι τα 11 ανεξήγητα λεπτά του κρεοπώλη στα Λυόμενα. Τη νύχτα του φονικού και γύρω στις 21:52, το τζιπ του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να επιστρέφει στο σπίτι του. Ο Μπάμπης ήταν ήδη νεκρός κι ο ίδιος γυρνούσε από τα Λυόμενα Μεσολογγίου, μια περιοχή που όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, μένουν δύο φίλοι του.

Τα κρίσιμα - άγνωστα 11 λεπτά με τα τη στυγνή δολοφονία

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί σταμάτησε και παρέμεινε εκεί για 11 λεπτά κι αν συνάντησε κάποιο άτομο. Προβληματισμό πάντως προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι απέκρυψε αυτό το στοιχείο και το ότι αρνούνταν ότι βρέθηκε εκεί, ακόμα και όταν οι άντρες του Ανθρωποκτονιών του παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία από 11 κάμερες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι του ζήτησαν να κάνουν μαζί την διαδρομή και οι χρόνοι τον εξέθεσαν. Ο κρεοπώλης υποστήριζε ότι εκείνη τη νύχτα όλα άρχισαν και τελείωσαν μέσα σε 24 με 34 λεπτά. Παρουσία αστυνομικών, για την ολοκλήρωση της διαδρομής που υποστήριζε ότι ακολούθησε χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά. Στην πραγματικότητα όμως, τη νύχτα που ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, ο κρεοπώλης βρισκόταν στο δρόμο επί 78 ολόκληρα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το κινητό του θύματος, κάτι που σημαίνει πως κάποιος ή κάποιοι φρόντισαν να το εξαφανίσουν μετά τη δολοφονία.

Άνθρωπος «κλειδί» για την υπόθεση του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κρεοπώλης ρίχνει ευθύνες σε έναν φίλο του Μπάμπη. Όταν ρωτήθηκε για το πότε έκλεισε το ραντεβού με τον Μπάμπη είπε αυθημερόν και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως αναφέρει στον φίλο του πως θα πάει μαζί με τον κρεοπώλη για κυνήγι, είπε πως νωρίτερα είχε πάει στον κρεοπωλείο και τότε δόθηκε το ραντεβού.

Την ίδια ώρα, ο φίλος του Μπάμπη, κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία και είπε πως γνώριζε τον φόβο του προς αυτόν τον άνθρωπο.

«18:30 τον κάλεσα για να μάθω τι είχε κανονίσει και εκείνος μου απάντησε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Εγώ του πρότεινα να μην πάει. Αφενός, γιατί είναι επικίνδυνο το κυνήγι την νύχτα και αφετέρου γιατί γνώριζα ότι ο κρεοπώλης του χρωστούσε 17.000 ευρώ και είχα μια ανησυχία για αυτό, πλην όμως, ο Μπαμπης ήταν κάθετος και θα πήγαινε για κυνήγι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μετά τον κάλεσα 20:12 και του ανέφερα ότι έπρεπε να έρθει να ψήσουμε χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Τις τελευταίες ημέρες ήταν προβληματισμένος και μου ανάφερε ότι είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά. Αν συνέβαινε κάτι άλλο θα μου το έλεγε γιατί μου τα έλεγε όλα».

Σοκαριστικές καταγγελίες σε βάρος του κρεοπώλη για κακοποίηση ζώων

Παράλληλα με τις έρευνες, το φως τη δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες εις βάρος του κρεοπώλη για κακοποίηση ζώων. Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε μία καταγγελία πως ο κρεοπώλης είχε στο σπίτι του δύο σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Η Ελένη Σόμπολου, μέλος φιλοζωικής του Μεσολογγίου, που επισκέφτηκε το σπίτι μίλησε στο LIVE NEWS για την κατάσταση που αντίκρισε, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες. «Πήγαμε να δούμε τι γίνεται. Έβγαλε ο εθελοντής φωτογραφίες. Ήταν δύο κυνηγόσκυλα μέσα σε κλουβιά, δεμένα, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό σε άθλιες συνθήκες. Αυτή έγινε στις 12 Ιουνίου του 2023. Βρήκα το τηλέφωνο και του είπα πως υπάρχει καταγγελία για τα ζώα. Μου είπε ‘’ζώα είναι, έτσι πρέπει να είναι, σε αυτές τις συνθήκες’’ και μου κλείνει το τηλέφωνο. Στείλαμε την αστυνομία και έκανε απλώς έναν έλεγχο. Δεν έλεγξε ούτε τις συνθήκες των ζώων ούτε τίποτα», είπε αρχικά.

«Μετά από 2-3 μέρες περιμέναμε μήπως αλλάξει κάτι ή όχι. Πήγα την επόμενη μέρα στο κρεοπωλείο και με ρώτησε ποια είμαι ενώ με κοιτούσε άγρια. Του είπα και μου είπε πως τα ζώα είναι ζώα. Κρατούσε τον μπαλτά και συνέχιζε να κοπανάει το κρέας. Δεν μου έδινε σημασία. Τον ρώτησα τι θα κάνουμε με τα ζώα και μου είπε πως τίποτα δεν θα έκανε. Ήθελε να με φοβίζει με τον μπαλτά. Ήταν πολύ νευρικός».

έγκλημαΜεσολόγγιδολοφονίαειδήσειςειδήσεις τώρα