Ελλάδα|26.01.2024 21:49

Βάπτιση παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών: Διχασμένη η Εκκλησία - Τα επόμενα βήματα

Newsroom

Διχασμό έφερε στην Ιεραρχία η άποψη που εξέφρασε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με το μυστήριο της βάπτισης για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. 

Σημειώνεται ότι  ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, δήλωσε ότι «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Αντέδρασαν Μητροπολίτες

Η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε την αντίδραση αρκετών Μητροπολιτών όπως του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου που έκανε λόγο «για προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου που δεν εκφράζει την Ιεραρχία». Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Παροναξιάς, υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου έχουν λογική αλλά όλα θα αποφασιστούν στην Ιεραρχία που θα αποφασίσει με μια συλλογική απόφαση που θα καλύπτει όλους.

Επιστολές στους βουλευτές

Πάντως, η Ιεραρχία προσανατολίζεται στα επόμενα βήματα της που θα είναι η αποστολή επιστολών στους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν την νομοθετική ρύθμιση και τα κηρύγματα προς τους πολίτες που ενδέχεται να επηρεάσουν τους βουλευτές κυρίως της περιφέρειας.

ειδήσεις τώραΕκκλησίαΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςμητροπολίτηςομόφυλα ζευγάρια