Ελλάδα|27.01.2024 14:19

Σεισμός τώρα ανάμεσα σε Σάμο και Τουρκία

Newsroom

Νέος σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σάμο και Τουρκία. Θυμίζουμε ότι το πρωί είχε σημειωθεί ισχυρή δόνηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 26 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Τι είπε ο Λέκκας για την περιοχή

Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, ενώ για τη δόνηση ο Ευθύμης Λέκκας δήλωσε στο OPEN: «Ο σεισμός σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, βόρεια της Σάμου, μέσα στον τουρκικό χώρο. Είναι ένας σεισμός ανεξάρτητος. Πιο πολύ επηρέασε τον τουρκικό χώρο παρά τον ελληνικό. Στη Σάμο και ιδιαίτερα στο Βαθύ δεν υπήρχαν θέματα και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο και τους τεχνικούς των δήμων, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι ένας σεισμός που δεν μπορεί να επηρεάσει πολύ την Ελλάδα αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξή του τις επόμενες ώρες».

Και συνέχισε:

«Μπορεί να είναι ο κύριος, μπορεί και όχι αλλά σε κάθε περίπτωση εάν δεν είναι ο κύριος και πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη, στο 5,5 για παράδειγμα δεν θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Είμαστε σε ετοιμότητα αν προκύψει κάτι να δράσουμε επιχειρησιακά».

σεισμόςΤουρκίαΣάμοςειδήσεις τώρασεισμός τώρα