Ελλάδα|30.01.2024 16:50

Εξεταστική για Τέμπη - Προφυλλίδης: «Αν ο σταθμάρχης είχε πατήσει τα δύο κουμπιά, θα είχε στείλει τον συρμό στη σωστή γραμμή»

Newsroom

Εάν ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε πατήσει τα δύο κουμπιά «αναχώρησης» και «στόχου» στον πίνακα τηλεχειρισμού, για αυτόματη χάραξη δρομολογίου, θα είχε οδηγήσει τον συρμό στη σωστή γραμμή κατέθεσε ο καθηγητής Βασίλης Προφυλλίδης και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Παράλληλα, μιλώντας για την ασφάλεια του σιδηρόδρομου, είπε ότι όταν τηρείται σχολαστικά ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας δεν υπάρχουν προβλήματα. Ειδικότερα, σε ερώτηση εάν τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας κάλυπταν τις τεχνικές προδιαγραφές της διαλειτουργικότητας, ο κ. Προφυλλίδης είπε ότι «η χώρα μας υποκατέστησε όλα τα τεχνικά προβλήματα με την επαναφορά σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας».

Στη Δικαιοσύνη η κατάθεση του CEO της Hellenic Train

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στη Δικαιοσύνη στέλνει η εξεταστική Επιτροπή την κατάθεση του CEO της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο, μετά από ομόφωνη απόφασή τους.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο Εισαγγελέας θα πρέπει να ερευνήσει το ενδεχόμενο της ψευδορκίας από την πλευρά του μάρτυρα. Κι αυτό διότι οι βουλευτές συμφώνησαν ότι ο κ. Καποτόρτο είπε ψέματα σε αρκετά σημεία των απαντήσεων ενώ άφησε ασαφή κάποια άλλα.

ειδήσειςδυστύχημαΤέμπησιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώραΛάρισα