Ελλάδα|02.02.2024 09:00

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Πουλούσαν τρόφιμα στη Ρουμανία» - Εθελοντής καταγγέλλει απειλές

Newsroom

Απειλές καταγγέλλει πως δέχεται πρώην εθελοντής του «Άλλου Ανθρώπου» ο οποίος σε συνέντευξή του προχώρησε σε καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση. Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος, με ακόμη έναν μάρτυρα να κάνει λόγο για πώληση δωρεών στη Ρουμανία, ενώ ένα δεύτερο πρόσωπο που ήταν στην εθελοντική ομάδα μιλώντας στο OPEN αναφέρει πως ο κ. Πολυχρονόπουλος έπαιζε τζόγο και με λογαριασμό τρίτων ατόμων και τους έδινε ποσοστά, ενώ έπαιρνε και την κάρτα με τις δωρεές και έπαιζε σε καταστήματα με τυχερά παιχνίδια.

Απειλές

Αρχικά, ο άνθρωπος που δέχεται απειλές είναι αυτός που είχε ισχυριστεί πως τον είχαν στείλει μαζί με ένα συγγενικό πρόσωπο του Πολυχρονόπουλου να τραβήξει 7.500 ευρώ από λογαριασμό για να πάνε στα μπουζούκια. Ο ίδιος είχε πει επίσης πως ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» είχε τσεπώσει τεράστια δωρεά από έναν Ελληνοαμερικανό.

Μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, καταγγέλλει πως άγνωστα άτομα τον κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του και του είπαν ότι αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει «κακά ξεμπερδέματα».

Ο πρώην εθελοντής της Οργάνωσης έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, σύμφωνα με το Mega ενώ, όπως αποκάλυψε, άγνωστοι που τον απειλούν μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, τον κάλεσαν και όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνει».

«Μπορεί να προστατευτεί», λέει ο Καλλιακμάνης

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε πως: «Μπορεί να προστατευτεί, υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε».

«Η έρευνα γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία. Όμως με αυτές τις Οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την ‘Κιβωτό του Κόσμου’. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι για να βγάλουν χρήματα».

Οι κατηγορίες για τζόγο και η απάντηση του δικηγόρου του 

Την ίδια ώρα,  εθελοντή κατήγγειλε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»: «Είχε μια πιστωτική κάρτα. Εκεί έμπαιναν οι δωρεές και μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε στο σούπερ μάρκετ και να την επιστρέψουμε με την απόδειξη. Γενικά όμως δεν την παίρναμε. Ξέραμε ότι είχε γενικά εθισμούς αλλά τους είχε ξεπεράσει. Τώρα ήρθαν και μας τα είπανε και μας έδειξαν και μηνύματα. (Ο Πολυχρονόπουλο) δανειζόταν λογαριασμούς τρίτων και έπαιζε με άλλο username και την κάρτα τους. Κέρδιζε, έχανε, τους έδινε ποσοστά. Αλλά στα τυχερά παιχνίδια πήγαινε με τη δική μας κάρτα, με δύο τρία χιλιάρικα», λέει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

Ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Κατσιφός, σχολιάζει για το θέμα στην εκπομπή: «τις τελευταίες ημέρες δίνουμε έναν άνισο αγώνα, έναντι φαντασμάτων. Εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε. Υπάρχει μια προθυμία στο να ακούσουμε τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, ανώνυμα χωρίς στοιχεία, χωρίς πρόσωπο, χωρίς φωνές».

Για την καταγγελία που μετέδωσε το OPEN ο κ. Κατσιφός αναφέρει: «Αυτός εξακολουθούσε μετά από όσα γνώριζε και έκανε και συνέπραττε, να είναι εθελοντής; Γιατί δεν πήγε να πιάσει και άλλους εθελοντές; Γιατί αν όλοι μαζεύονταν δεν θα περνούσαν 13 χρόνια».

«Δεν έχω πάρει τον φάκελο. Εφόσον γνωρίζουμε το πόρισμα της Αρχής έχει διακινηθεί σε εισαγγελική Αρχή οπότε περιμένουμε να κληθούμε για να λάβουμε αντίγραφα», επισημαίνει.

«Ο εντολέας μου έχει κατηγορηματικά δηλώσει και σε μένα ότι δεν είχε εθισμό στον τζόγο, τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου που δοθήκαν για τις δωρεές πήγανε στον Άλλον Άνθρωπο. Δεν υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων που δοθήκαν για άλλο σκοπό», τονίζει ο δικηγόρος.

«Πουλούσαν τα τρόφιμα από τις δωρεές και τα έστελναν στη Ρουμανία»

Οι αποκαλύψεις πάντως και οι καταγγελίες δεν έχουν τέλος. Μια αποκαλυπτική μαρτυρία στο Star από πρώην εθελοντή αναφέρει πως από τον «Άλλο Άνθρωπο» πουλούσαν τις δωρεές που έκανε ο κόσμος.

«Μου το είχαν πει οι εθελοντές, στέλνανε φορτηγά ολόκληρα στη Ρουμανία και σε κάτι σούπερ μάρκετ ρουμάνικα. Τα πράγματα τα πουλάγανε. Τα φρέσκα».

Μάλιστα το ίδιο πρόσωπο αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο αρκετοί εθελοντές άρχισαν να φεύγουν από το πλευρό του Πολυχρονόπουλου, καθώς παρατηρούσαν ύποπτες κινήσεις μέσα στην κοινωνική κουζίνα.

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Περίεργο που αποφάσισαν να μιλήσουν τώρα  

Παράλληλα, ο δεύτερος δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου, ο Νίκος Αλεξανδρής, υποστηρίζει πως ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία.

« Οι "καταγγέλλοντες" αποφάσισαν τώρα να μιλήσουν για γεγονότα τα οποία υποτίθεται ότι γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια - Περίεργη η χρονική σύμπτωση. Επίσης, κανένας δεν έχει κάνει επώνυμη καταγγελία, οπότε νομικά δεν κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι», ανέφερε ο δικηγόρος και σημείωσε πως: «Οι κουκουλοφόροι που βγαίνουν και μιλάνε στα μέσα ενημέρωσης, ας καταγγείλουν αυτά που γνωρίζουν επώνυμα, ώστε οι καταγγελίες τους να ελεγχθούν να απαγγελθούν κατηγορίες από τις εισαγγελικές αρχές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Κώστας Πολυχρονόπουλοςεθελοντήςειδήσεις τώραΟ Άλλος Άνθρωπος