Ελλάδα|02.02.2024 11:36

Άγριος καυγάς Παγώνη - Καλλιακμάνη για «φακελάκια» γιατρών: «Μας λέτε πως τα παίρνουμε;»

Newsroom

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στον αέρα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη, για τα «φακελάκια» των γιατρών.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη που άναψαν τη «φωτιά»

Ο τσακωμός έγινε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με αφορμή δηλώσεις του υπουργείο Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε πει για τα απογευματινά χειρουργεία: «Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι, πάει γρηγορότερα ή όχι; Δυστυχώς για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει. Τι λέμε τώρα; Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι».

«Το πήρατε τώρα εσείς με τα φακελάκια. Έγινε μια λάθος έκφραση», σχολίασε η κυρία Παγώνη, με τον Γιώργο Καλλιακμάνη να απαντά με ειρωνικό ύφος: «Δεν παίρνουν οι γιατροί φακελάκια».

Ο έντονος διάλογος

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο εξής, έντονος διάλογος:  «Τι θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι τα παίρνουμε;», είπε η Ματίνα Παγώνη. «Δεν ξέρει ο κόσμος ότι για να κάνει μια εγχείρηση, άμα δεν δώσει φακελάκι; Τι λέτε τώρα», απάντησε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Υπάρχει πλειοψηφία των γιατρών που παίρνει φακελάκι; Αυτό λέτε σήμερα το πρωί; Αν υπάρχει μια μειοψηφία γιατρών να την καταγγείλετε! Και γιατί τους δίνετε εσείς το φακελάκι;», συνέχισε η γιατρός.

«Το δίνεις γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις ποτέ να κάνεις εγχείρηση!», συνέχισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

«Εσείς πιστεύετε λοιπόν ότι ο γιατρός θα πάει να σκοτώσει στο χειρουργείο αν δεν του δώσετε λεφτά; Είναι ντροπή!», συνέχισε η κυρία Παγώνη.

«Δεν θα κάνει την εγχείρηση. Δεν λέω για όλους τους γιατρούς. Οι περισσότεροι γιατροί είναι έντιμοι», σχολίασε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Δηλαδή θα μπει στο χειρουργείο να σκοτώσει τον άλλον επειδή δεν του έδωσε φακελάκι; Μα είναι σοβαρά αυτά; Αυτοί που δίνουν το φακελάκι σημαίνει ότι είναι συνυπεύθυνοι», απάντησε η γιατρός.

γιατροίειδήσεις τώρακαυγάςφακελάκιΜατίνα Παγώνη