Ελλάδα|04.02.2024 22:58

Βίντεο - ντοκουμέντο: Άγριες «κόντρες θανάτου» στην παραλιακή, σε Λεωφόρους και… στην Εθνική Οδό

Newsroom

Συνεχίζονται οι «κόντρες θανάτου» τα βράδια στην παραλιακή. Το MEGA φέρνει στο «φως» βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει αυτοσχέδιους αγώνες στους οποίους οι οδηγοί προχωρούν σε επικίνδυνους ελιγμούς, αλλάζοντας λωρίδες και πηγαίνοντας ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα.

Ο οδηγός χρησιμοποιεί το χειρόφρενο, μπλοκάρει τους πίσω τροχούς και σπινάρει στην παραλιακή. Πηγαίνει από το ένα ρεύμα στο άλλο ενώ μπαίνει και στο αντίθετο, παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική. Και όλα αυτά ανεβασμένα στο διαδίκτυο.

Σε άλλο βίντεο, παλαιότερο, οδηγός μοτοσυκλέτας μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα. Ένας άλλος σηκώνει σούζα και αδιαφορεί για το φανάρι που είναι κόκκινο.

Τι λέει εκπαιδευτικός οδικής συμπεριφοράς

«Θεωρώ πως με κάποιες δράσεις κάποιες ενέργειες τύπου συστήματα καταγραφής ορίου ταχύτητας και αστυνόμευση βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει θα βελτιώσει μάλλον το πρόβλημα κατά ένα μέρος», είπε ο εκπαιδευτικός οδικής συμπεριφοράς, Κωνσταντίνος Ιαβέρης.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται από μακριά ο φάρος του περιπολικού. Μέχρι να πλησιάσει, όμως, η αστυνομία οικοντράκηδες αποχωρούν.

«Μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνική της οδήγησης σε χώρους με προδιαγραφές σε πίστες και με συγκεκριμένα αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο κ. Ιαβέρης.

Με «κωδικούς» οι επικίνδυνες κόντρες

Οι οργανωτές, μάλιστα, έχουν το δικό τους λεξιλόγιο για να συνεννοούνται:

  • Γράφει: Τα σημάδια στην άσφαλτο που αφήνει το λάστιχο
  • Κροκόδειλος: Όχημα με πολύ μεγάλες μετατροπές
  • Σκάστρα: Η βαλβίδα ανακούφισης αερίων
  • Καρφωτή: Απότομη αλλαγή ταχύτητας
  • Nasa: Ταμπλό αυτοκίνητου υπερφορτωμένο με όργανα μη εργοστασιακά
  • Τσιπάρισμα: Επέμβαση στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του αυτοκίνητου

Οι παράνομες και επικίνδυνες κόντρες στην παραλιακή αλλά και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου, ακόμα και στις Εθνικές Οδούς, έχουν κοστίσει ζωές.