Ελλάδα|04.02.2024 23:11

Καλλιθέα: Μία κόλαση ζούσε ο 13χρονος που δέχθηκε επίθεση - «Του ζήτησαν 5 ευρώ για να μην τον χτυπήσουν»

Newsroom

Μία κόλαση ζούσε ο 13χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ανηλίκων στην Καλλιθέα. Το παιδί έχει στοχοποιηθεί από τη συγκεκριμένη παρέα, ενώ για να γλιτώσει αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο.

«Είχα κάνει νέο κούρεμα. Με βρίζανε, με βαράγανε, με φτύνανε και όλο αυτό γινόταν πριν μια εβδομάδα και δεν ήξερα τι να κάνω...», είπε ο ανήλικος και πρόσθεσε ότι του ζήτησαν 5 ευρώ.

Ο 13χρονος υπέκυψε στις πιέσεις και τους έδωσε τα χρήματα. Η διευθύντριά, όμως που έμαθε για το περιστατικό ενημέρωσε τον πατέρα ενός εκ των δραστών, πράγμα που πυροδότησε τη δεύτερη επίθεση.

«Του ζήτησαν 5 ευρώ για να μην τον χτυπήσουν»

«Την πρώτη φορά του ζήτησαν 5 ευρώ για να μην τον χτυπήσουν. Τους τα έδωσε και πήρε η διευθύντρια του σχολείου τον πατέρα του παιδιού που το έκανε και τα πήγε ο πατέρας και τα έδωσε στον γιο μου», ανέφερε ο πατέρας του θύματος, μιλώντας στο Star.

Στη συνέχεια το παιδί αυτό προσέγγισε ξανά τον 13χρονο, λέγοντας του ότι θέλει να μιλήσουν για όσα συνέβησαν και να επιλύσουν τις διαφορές του. «Εγώ ο βλάκας το πίστεψα. Πάμε και μου δίνει δυο σφαλιάρες στο αφτί και στη μύτη, μου μάτωσε η μύτη και μετά είχα προβλήματα στο αφτί», είπε, χαρακτηριστικά ο 13χρονος.

«Δεν είναι το σχολείο μέρος για να παίζεις ξύλο»

Μετά από την επίθεση αυτή οι εκφοβιστές του τον περίμεναν στο φροντιστήριο κι όταν αρνήθηκε να τους ακολουθήσει κάπου απόμερα τον ξυλοκόπησαν στην πλατεία που ήταν γεμάτη κόσμο.«Κατεβαίνω από το φροντιστήριο και με πλησιάζουν 4 άτομα και μου λένε τι φέρνεις τον πατέρα σου, τι κρύβεσαι. Εγώ του λέω δεν κρύβομαι. Μου λέει τι φέρνεις τον πατέρα σου, μου λέει φερ’ τον τώρα γιατί θα τον σκοτώσουμε», είπε ο 13χρονος και παραδέχθηκε ότι είχε φοβηθεί. 

«Του ζητήσανε να τον πάνε κάπου απόμερα, να τον τραβήξουν από την πλατεία και τους είπε όχι. Τον περιμένανε όταν τελείωσε το φροντιστήριο του το παιδί και δεν πήγε, τους είπε όχι και τον χτυπήσανε μέσα στην πλατεία», είπε ο πατέρας του 13χρονου.

«Εγώ θέλω να πηγαίνω σχολείο κανονικά, δε θέλω να παίζω ξύλο, δε θέλω να κάνω τίποτα από τα κακά πράγματα και τέτοια. Απλά θέλω να πηγαίνω σχολείο γιατί σχολείο είναι για να μαθαίνεις γράμματα δεν είναι το σχολείο μέρος για να παίζεις ξύλο και να μαχαιρώνεις παιδιά», σημείωσε ο 13χρονος και πρόσθεσε ότι στο νέο του σχολείο οι συνθήκες είναι καλύτερες. 

ειδήσεις τώραμαθητήςανήλικοιΚαλλιθέα