Ελλάδα|05.02.2024 11:36

Ο Άλλος Άνθρωπος: Για καταγγέλλοντες «φαντάσματα» μιλά ο δικηγόρος του - Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «απάτη» στην προκαταρκτική

Newsroom

Για καταγγέλλοντες «φαντάσματα» έκανε λόγο ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Είναι λυτρωτική η παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διότι έτσι θα σταματήσουμε να κυνηγάμε φαντάσματα» ανέφερε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. «Θα πάψουμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ανώνυμους ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν και μιλούν. Χθες διάβασα σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες μια φερόμενη ως εθελόντρια η οποία καταγγέλλει ότι έμεινε δύο χρόνια και έφυγε διότι ο Πολυχρονόπουλος υποτίθεται μάζεψε 600.000 για να πάει στη Γάζα. Ο χρόνος που μιλάμε για τη Γάζα είναι πριν από έναν μήνα. Η συγκεκριμένη κυρία λέει η ίδια ότι έχει φύγει εδώ και πέντε χρόνια, πώς μπορεί να γνωρίζει τους συγκεκριμένους διαλόγους; Καταλαβαίνετε λοιπόν τι προσπαθούμε να αντικρούσουμε αυτές τις μέρες; Καταλαβαίνετε την αξιοπιστία αυτών των ανθρώπων; Να δούμε πόσοι θα έρθουν να τα επαναλάβουν στον εισαγγελέα» πρόσθεσε ο Νίκος Αλεξανδρής χαρακτηρίζοντας «μυθεύματα» τις καταγγελίες των πρώην εθελοντών στις τηλεοπτικές εκπομπές.

«Πουθενά η λέξη απάτη στην παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής»

«Αν το θέμα αναχθεί στον τρόπο λειτουργίας, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ενδεχόμενη φορολογική παράβαση, η οποία θα επιφέρει ένα πρόστιμο -μικρό ή μεγάλο- αλλά σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές οργανώσεις. Είδατε πουθενά στην παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής να αναφέρεται η λέξη “απάτη“; Πουθενά δεν το είδαμε…», είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου.

«Υπάρχει όμως η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον δικηγόρο να το παραδέχεται λέγοντας ωστόσο: «Όχι όμως για απάτη που είναι το βασικό… Λιγότερο από το 30% των υποθέσεων που αφορούν κατηγορία για εγκληματική οργάνωση καταδικάζονται. Η εγκληματική οργάνωση είναι ένας μανδύας που βάζουμε οτιδήποτε προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα».

«Παράνομη η φωτογραφία»

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει και δείχνει τον Πολυχρονόπουλο μπροστά σε μηχάνημα με φρουτάκια υπογράμμισε: ««Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί είναι παράνομη, τόσο η λήψη της όσο και η διακίνησή της. η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι σεβαστή και δεν επιτρέπεται, είναι ποινικό αδίκημα η δημοσίευση και η κυκλοφορία της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Η ιδιωτική ζωή είναι απαραβίαστη». Και πρόσθεσε: «Εκείνο που έχει σημασία και πρέπει να ψάξετε είναι αν αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε παρανόμως τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου, αυτό πρέπει να ψάξετε» κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία» και επαναλαμβάνοντας τα περί αναξιόπιστων μαρτύρων και καταγγελιών.

καταγγελίεςειδήσεις τώρακαταγγελίαΟ Άλλος ΆνθρωποςΚώστας Πολυχρονόπουλοςειδήσεις