Ελλάδα|05.02.2024 14:00

Χαλκιδική: Επιστρέφουν στο μπλόκο τους οι αγρότες - Επιρρίπτουν ευθύνες στον υφυπουργό

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στο μπλόκο τους, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κασσάνδρας, στο ύψος των Νέων Μουδανιών, πήραν την απόφαση να επιστρέψουν, μετά τις 2:30 το μεσημέρι, οι αγρότες που εμποδίστηκαν από κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος του Λακκώματος, στην προσπάθειά τους να φτάσουν με περίπου 40 τρακτέρ, στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τον υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στον οποίο επιρρίπτουν ευθύνες ότι αρνήθηκε να συναντήσει έστω και αντιπροσωπεία τους, η οποία ήθελε να τους παραδώσει ψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι έπεσε στο «κενό» και η πρόταση των αγροτών, προκειμένου να μην επιβαρύνουν περαιτέρω το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στη Θέρμη και από εκεί αντιπροσωπεία τους να φτάσει με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη, για να παραδώσει το ψήφισμα.

«Εκλαμβάνουμε ως άρνηση του υπουργού να μας δεχτεί την απόρριψη του αιτήματός μας να φτάσουμε με τα τρακτέρ μας στη Θέρμη. Αντιλαμβανόμαστε την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των έργων του fly over. Γι' αυτό προτείναμε να μην μπουν τα τρακτέρ στην πόλη και να φτάσει στο υπουργείο αντιπροσωπεία μας με ΙΧ. Δυστυχώς, ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό. Γυρίζουμε στο μπλόκο μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβών Χαλκιδικής Θανάσης Χαλάτης.

ΥΜΑ-Θ: Δεν έφτασε κανένα αίτημα από αγρότες για συνάντηση

Μιλώντας στο ethnos.gr εκπρόσωποι από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, ανέφεραν ότι οι αγρότες δεν κατέθεσαν κάποιο αίτημα για συνάντηση με τον κ. Κωνσταντινίδη, με συνέπεια να μην υπάρχει και καμία απόρριψη. Τόνισαν ακόμα ότι ο υφυπουργός παραμένει ανοιχτός στο διάλογο και τη συνεννόηση. 

«Δεν έφτασε κανένα αίτημα από αγρότες για συνάντηση και επίδοση εγγράφου στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμά σας και φυσικά δεν υπήρξε καμία τέτοια απόρριψη. Ο υφυπουργός προκάλεσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση αγροτών του νομού Κοζάνης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και στελέχη του υπουργείου, ενώ σήμερα είχε εκτενή συνεργασία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής, Αριστοτέλη Κασσανδρινό και την αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου. Παραμένουμε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο και στη συνεννόηση. Ανακριβείς αναφορές δημιουργούν στρεβλές εντυπώσεις», ανέφερε στυνεργάτης του υφυπουργού.

Μπλόκο από τα ΜΑΤ

Περίπου 40 τρακτέρ ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών για το ΥΜΑ-Θ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραδώσουν το ψήφισμά τους αλλά διμοιρίες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του Λακκώματος.

Στο σημείο δεν σημειώθηκε κάποια ένταση και ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, οι οποίες δεν απέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτήν τη στιγμή εξακολουθεί να παραμένει κλειστός ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, από κλούβες των ΜΑΤ, ενώ τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο διπλανό παράδρομο.

Χαλκιδικήμπλόκοαγρότεςαγρότες μπλόκατρακτέρ