Ελλάδα|06.02.2024 07:40

Βιασμός 14χρονης στο Ρέθυμνο: Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση - Σε σοκ η τοπική κοινωνία

Newsroom

Σε σοκ βρίσκεται η Κρήτη και ολόκληρη η χώρα από τη νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ανήλικης, μετά να νέα στοιχεία για την 14χρονη που ζούσε καθημερινά έναν εφιάλτη Οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου έμειναν εμβρόντητοι, όταν έμαθαν για την κακοποίηση που υπέστη η ανήλικη. Όπως είπαν, τίποτα στη συμπεριφορά της δεν υποδήλωνε τα όσα αποκάλυψε στον παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας.

Η αυτοκτονία του πατέρα της

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ οι έρευνες των αρχών για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 15χρονης ήταν σε εξέλιξη, ένα ακόμα περιστατικό από τον οικογενειακό κύκλο της απασχόλησε τις αρχές. Την εξαφάνιση του πατέρα της, για την οποία μάλιστα είχε εκδοθεί και missing alert. Τον 50χρονο άνδρα εντόπισαν μετά από τρεις ημέρες ερευνών συγγενικά του πρόσωπα μέσα στο αγροτικό του αυτοκίνητο νεκρό με το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για αυτοχειρία, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί τίποτε ακόμα.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση

Την αποκάλυψη για τη φρίκη που ζούσε το 14χρονο παιδί από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου έκανε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν η αυτοκτονία του πατέρα του ανήλικου θύματος σχετίζεται με την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του.

Νεκρός εντοπίστηκε πριν τέσσερις ημέρες ο πατέρας της 14χρονης που, όπως έγινε γνωστό σήμερα (5/2), έπεσε θύμα μαστροπείας στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Για τον άνδρα είχε εκδοθεί missing alert πριν περίπου πέντε μέρες και, όπως προκύπτει, έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ ερευνάται εάν η αυτοχειρία συνδέεται με τα όσα βίωνε η ανήλικη κόρη του.

Ο άνδρας άφησε πίσω του και σημείωμα αυτοκτονίας και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, γνώριζε πως βρισκόταν έρευνα σε εξέλιξη.

«Μού ζήτησε λεφτά»

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η μητέρα του ανήλικου θύματος στο Star, ο εκλιπών, «μου ζήτησε λεφτά να βάλει πετρέλαιο, επειδή ήθελε να πάει στην οικογένεια από πάνω να τους δει, να τους μιλήσει, δεν ξέρω. Βγήκε και δεν ξαναγύρισε πίσω».

«Μαμά ό,τι άκουσες, αυτό είναι»

«"Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι", μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά το κοπέλι. Ντρέπεται το κοπέλι μου. "Ό,τι έμαθες από την αστυνομία, μαμά". "Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου"», δήλωσε με λυγμούς η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στο Star .

Τι είπε ένας από τους 12 εμπλεκόμενους

Ένας από τους 12 κατηγορούμενους που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ισχυρίζεται ότι «έβγαιναν» για λίγο καιρό με το ανήλικο θύμα και ότι ουδέποτε υπήρξε πληρωμή. Συγκεκριμένα ο 19χρονος είπε:

«Τη γνώρισα πέρυσι. Μου είχε πει ότι πάει πρώτη Γυμνασίου, μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει μείνει δύο χρονιές στην ίδια τάξη. Υπολόγιζα ότι είναι περίπου 15 ετών. Για λίγο διάστημα βγαίναμε, δεν υπήρξε όμως ποτέ πληρωμή. Γνώριζα τον πατέρα της, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν η κόρη του. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, όταν της έστειλα μήνυμα, ένα συγγενικό της πρόσωπο μου είπε να μην την ξαναενοχλήσω».

Έξι μήνες ερευνάται η υπόθεση μαστροπείας - Μία σύλληψη

Η υπόθεση μαστροπείας ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές εδώ και έξι μήνες, μετά από ανώνυμη καταγγελία. Μέχρι στιγμής από τους 12 εμπλεκόμενους έχει συλληφθεί ένα άτομο, πακιστανικής καταγωγής.

Η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης φέρεται να είχε ξεκινήσει από πριν περίπου δύο χρόνια, όταν ήταν 12 ετών.

βιασμόςΚρήτηειδήσεις τώραΡέθυμνοκύκλωμα μαστροπείας