Ελλάδα|07.02.2024 13:25

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων - Οκτώ άτομα εξέδιδαν 46χρονη

Newsroom

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος οκτώ ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, προχώρησε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άντρες, ηλικίας 41, 46, 61 και 52 ετών και για τέσσερις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 37, 55, 65 και 40 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απάτη.

Αφορμή για να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» στάθηκε ο εντοπισμός 46χρονης αλλοδαπής - θύμα του κυκλώματος, η οποία εκδιδόταν παρά τη θέλησή της.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο του 2020 ο 41χρονος, ήδη κρατούμενος για πράξεις εμπορίας ανθρώπων σε βάρος της 46χρονης, η οποία είχε επαναπατριστεί, κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής της την εξανάγκασε να μεταβεί σε οικία συγγενικών του προσώπων.

Στο συγκεκριμένο σπίτι η 46χρονη παρέμεινε για χρονικό διάστημα ενός μηνός, χωρίς να μπορεί να εξέλθει από αυτό, διαρκώς φρουρούμενη από συγγενικά πρόσωπα του 41χρονου (37χρονη, 46χρονος, 61χρονος και 55χρονης) και δεχόμενη απειλές χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός η 37χρονη, έχοντας στην κατοχή της το κινητό της παθούσας και προσποιούμενη την 46χρονη, έστελνε μηνύματα σε φιλικά της πρόσωπα και δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία και λάμβανε η ίδια.

Τη μετέφεραν στην Αθήνα

Στη συνέχεια ο 61χρονος, κατόπιν συνεννόησης με τον 41χρονο, μετέφερε αεροπορικώς την παθούσα στην Αθήνα, όπου την παρέδωσε στον 52χρονο συνεργό τους, ο οποίος αρχικά την εξανάγκαζε καθημερινά σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, ενώ στη συνέχεια την μετέφερε σε οίκους ανοχής. Σε αυτούς η 46χρονη αναγκαζόταν να εκδίδεται και το σύνολο των εσόδων από τις ερωτικές συνευρέσεις της διαχειριζόταν ο 52χρονος με την 65χρονη.

Στις αρχές του 2021 ο 52χρονος μετέφερε την 46χρονη σε περιοχή της Θεσσαλίας, όπου από κοινού με την 40χρονη την εξανάγκαζαν με την απειλή αλλά και με τη χρήση βίας να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κανόνιζε ο ίδιος μέσω αγγελιών που είχε αναρτήσει σε πλήθος ιστοσελίδων του διαδικτύου, Παράλληλα, διαχειριζόταν και το σύνολο των εσόδων από τα ερωτικά ραντεβού, χωρίς να λαμβάνει η 46χρονη κάποιο μέρος εξ’ αυτών.

Επιπλέον, ο 52χρονος, έχοντας στη κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, έστελνε μηνύματα σε φιλικό της πρόσωπο, όπου προσποιούμενος την παθούσα δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε ο ίδιος.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η 46χρονη, αφού  εξετάστηκε από ιατροδικαστή, της παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

Θεσσαλονίκηδικογραφίαβίακύκλωμαειδήσεις τώρα