Ελλάδα|11.02.2024 23:15

Κρήτη: Δύο συλλήψεις για τις εκατοντάδες μπαλωθιές σε βάπτιση

Newsroom

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στο Ηράκλειο, για την «καταιγίδα» από σφαίρες, που επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε γλέντι βάπτισης.

Όπως αναφέρει το cretalive, μετά από έρευνα στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, συνελήφθησαν από το αρμόδιο Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ο 36χρονος ιδιοκτήτης του χώρου και ο 55χρονος πατέρας του παιδιού που βαφτίστηκε. Οι αστυνομικοί, πάντα κατά τις πληροφορίες, εντόπισαν και κατέσχεσαν και 20 κενά φυσίγγια.

Με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, γιατί ήταν απορροφημένος στο να εξυπηρετήσει τον κόσμο που βρισκόταν στην εκδήλωση.

Ο 55χρονος πατέρας παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιοντης δικαιοσύνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε παραβάσεις του νόμου περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς .

Το χρονικό - «Με σακούλες έφεραν τις σφαίρες»

Πρωτοφανείς εικόνες, ακόμα και για τα δεδομένα της Κρήτης, έζησαν οι προσκεκλημένοι στο γλέντι.

Μόλις το κέφι άναψε, οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν «βροχή» προς πάσα κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός. Το επικίνδυνο έθιμο με τις μπαλωθιές, που συνεχίζεται παρά τις τραγωδίες, ολοκληρώθηκε ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο cretalive.gr πως μετάφεραν τις σφαίρες μέσα σε σακούλες σκουπιδιών!

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και αρκετοί γονείς που πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν από φόβο, ενώ άλλοι έφυγαν με ημικρανία από το γλέντι. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές. Παράλληλα θα εξετάσει μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες για να ταυτοποιηθούν όλοι όσοι έριχναν με τα όπλα τους.

συλλήψειςβάφτισημπαλωθιέςειδήσεις τώραΗράκλειο Κρήτης