Ελλάδα|19.02.2024 11:16

Εντυπωσιακό βίντεο: Μετέωρο πέρασε πάνω από την Αθήνα και πρασίνισε τον ουρανό

Newsroom

Τα χρώματα του νυκτερινού ουρανού της Αθήνας άλλαξε ένα μετέωρο το οποίο «συνελήφθη» να περνά το βράδυ της Κυριακής πάνω από την ατμόσφαιρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε το Forecast Weather, πάνω από τον ουρανό της Αθήνας εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα ένα μετέωρο, έσκισε τον ουρανό και χάθηκε αφού πρώτα δημιούργησε μία πράσινη λάμψη.

Τι είναι το μετέωρο

Μετέωρο ονομάζεται στην αστρονομία κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα. Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας.

Όταν το μετεωροειδές δεν εξαερωθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα ή δεν εκραγεί, φτάνει στο έδαφος και αν είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος δημιουργεί κρατήρα. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Aθήναειδήσεις τώραμετεωρίτηςουρανός