Ελλάδα|22.02.2024 18:31

Αγωνία για τη Σταυρούλα: Αναμένονται απαντήσεις για τη σορό στον Πόρο

Newsroom

«Φως» πέφτει στο θρίλερ της εξαφάνισης της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα (22/2) αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από το δείγμα που έδωσε ο πατέρας της, ώστε να διαπιστωθεί εάν ανήκει στην 53χρονη η σορός που εντοπίστηκε στον Πόρο και ήταν στα αζήτητα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Τα έως τώρα στοιχεία, όπως κάποια κοσμήματα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Σταυρούλα, ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του DNA. Όπως είπε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης στο Star, στη σορό που βρέθηκε στον Πόρο υπήρχε ένα χρυσό ρολόι, ίδιο με αυτό που φορούσε η 53χρονη στο αριστερό της χέρι.

Το σακίδιο στην παραλία Εδέμ

Οι Αρχές εκτιμούν πως η σορός της γυναίκας παρασύρθηκε από την παραλία Εδέμ στο Φάληρο και κατέληξε στον Πόρο, όπου και εντοπίστηκε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μαρτυρία μιας ναυαγοσώστριας, η οποία βρήκε στην παραλία σακίδιο, που φέρεται να άνηκε στη νεκρή γυναίκα.

Μιλώντας στο Star σημείωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια την ημερομηνία που βρήκε το σακίδιο, αλλά ήταν σίγουρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Εκείνη την ημέρα πήγε στις 08:00 να πιάσει δουλειά και ένας λουόμενος της είπε πως υπάρχει ένα σακίδιο στην παραλία, το οποίο το είχε δει ο ίδιος από τις 06:00 της ίδιας μέρας και δεν το είχε αναζητήσει κανείς.

Ήταν ένα σκούρο κόκκινο σακίδιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μία μαύρη φόρμα, ένα μαύρο μπλουζάκι, μαύρα φουλάρια, αντικαταθλιπτικά χάπια, μπουκαλάκια με νερό και ένα κουτί με πουράκια. Δίπλα από το σακίδιο, σύμφωνα με τη ναυαγοσώστρια, υπήρχε ένα ζευγάρι καφέ παπούτσια σαν μοκασίνια. Αυτό που της έκανε εντύπωση είναι ότι δεν βρήκε πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά ή κάτι που να οδηγούσε στην ταυτοποίηση του κατόχου του σακιδίου.

Μάλιστα, ένας υπάλληλος του πάρκινγκ που έπιασε την ίδια ώρα δουλειά τής είπε πως το σακίδιο βρισκόταν εκεί από το προηγούμενο βράδυ και άνηκε σε μία κυρία. Ο υπάλληλος είπε πως η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα και κολύμπησε αρκετά βαθιά, όμως ο ίδιος στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε και δεν είδε αν είχε βγει στην παραλία ή όχι.

Η πιθανότερη αιτία θανάτου

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροψία - νεκροτομή αναφέρει πως πρόκειται για απροσδιόριστο θάνατο, αποκλειόμενης της δηλητηρίασης από φάρμακα. Δεν εντοπίστηκαν επίσης στη σορό κακώσεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, αν και η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη όταν εντοπίστηκε και πολλά πειστήρια είχαν χαθεί.

Με βάση το πόρισμα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο Star, εκτίμησε ότι το πιθανότερο να είναι παθολογικά τα αίτια θανάτου της γυναίκας, που σε συνδυασμό με τα φάρμακα που βρέθηκαν να οδήγησαν πιθανόν στο να χάσει τις αισθήσεις της και να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Πρόσθεσε ότι σε συνομιλία που είχε με τον ιατροδικαστή, του είπε πως ακόμη δεν έχει αποκλείσει τον πνιγμό ως αίτιο θανάτου.

Πάντως, η δικηγόρος της συγκατοίκου, Βούλα Δημητριάδου, εκτίμησε πως αν αποδειχθεί ότι η σορός ανήκει στη Σταυρούλα, με δεδομένο ότι δεν βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, το πιθανότερο είναι τα αίτια να είναι παθολογικά, καθώς έπασχε από διαβήτη για τον οποίο δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και ενδεχομένως να προκάλεσε κάτι στον οργανισμό της σε συνδυασμό με τα αγχολυτικά χάπια που έπαιρνε.

ειδήσεις τώραΚυψέληΠόροςσορόςεξαφάνιση