Ελλάδα|23.02.2024 12:42

Εξαφάνιση Σταυρούλας: Στην 53χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Πόρο

Newsroom

Η σορός που βρέθηκε στον Πόρο ανήκει στη Σταυρούλα Γκουγκουλιά της οποίας τα ίχνη χάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Η αστυνομία μετά την ταυτοποίηση της σορού που εντοπίστηκε στον Πόρο ενημέρωσε τον πατριό της 53χρονης.

«Τις επόμενες μέρες αναμένεται ένταλμα σύλληψης»

Τα ίχνη της 53χρονης από την Κυψέλη χάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Περιμένουμε αυτή τη στιγμή νεότερα, πιστεύουμε μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Δεν παύει να είναι αδερφή μας και να είναι μια ψυχή, ένας άνθρωπος και μας ενδιαφέρει. Είμαστε εδώ και ό,τι χρειαστεί θα την βοηθήσουμε. Πολλά σενάρια και πολλά πράγματα μπορούν να χτιστούν γύρω από αυτή την υπόθεση. Εγώ έχω κάποιες ελπίδες ότι ζει» ανέφερε σε δηλώσεις του στο MEGA ο αδερφός της 53χρονης γυναίκας.

Την ίδια στιγμή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών βρέθηκε ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Σταυρούλα Γκουγκουλιά για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει. Ήταν η γυναίκα με την οποία συγκατοικούσε 26 ολόκληρα χρόνια η Σταυρούλα Γκουγκουλιά αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί την ημέρα που εξαφανίστηκε. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο αδερφός της αγνοούμενης τόνισε: «Δεν μπορώ να πάρω ούτε θέση, ούτε μπορώ να κρίνω έναν άνθρωπο επειδή μπορεί να έχει ξεχάσει μια ημερομηνία ή οτιδήποτε άλλο και γι’ αυτό το λόγο κινηθήκαμε νομικά και έχουμε ένα ολόκληρο κατεβατό με ερωτήματα».

Το πρόσωπο «κλειδί»

Η έρευνα στρέφεται γύρω από την συγκάτοικο η οποία θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» για την υπόθεση. Άλλωστε συγκατοικούσαν τα τελευταία 10 χρόνια στο σπίτι στην Κυψέλη, από όπου η 53χρονη ξαφνικά έφυγε.

Γειτόνισσα που μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» ισχυρίστηκε πως το εκείνο το μοιραίο βράδυ φώναζαν τόσο πολύ και πως φοβήθηκε μήπως κάτι κακό συμβεί. «Μεταξύ τους μάλωναν πάρα πολύ. Σε σημείο που όλοι περιμέναμε ότι κάτι θα συμβεί με αυτές τις δύο γυναίκες. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, έγινε μια τέτοια μεγάλη φασαρία, πως μαθαίνεις αμόκ ένα τέτοιο πράγμα έγινε», είχε αναφέρει μιλώντας .

Οι αντιφάσεις τις συγκατοίκου

Η συγκάτοικος έδειξε μπερδεμένη με τις ώρες που ανέφερε στις Αρχές. Πρώτα, είπε πως η 53χρονη έφυγε απογευματινές ώρες από το σπίτι. Είχε Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε και είπε ότι η Σταυρούλα έφυγε γύρω στις 8 παρά με τη γειτόνισσα πάντως να λέει με βεβαιότητα πως την είδε να φεύγει από σπίτι γύρω στις 10 το βράδυ.

«Έφυγε, λέει, 6 το απόγευμα. 6 η ώρα δεν έφυγε η κυρία Σταυρούλα. Ήταν από 10 παρά τέταρτο μέχρι 10 και τέταρτο. Κάπου εκεί». Σε συνεντεύξεις της, η συγκάτοικος είπε πως δεν την αναζήτησε καθώς πίστεψε πως έφυγε για λίγες μέρες να ξεκουραστεί και να μείνει μόνη.

«Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι κάπου είχε πάει να ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα». Ένας ισχυρισμός που κλονίζεται από τη στιγμή που η Σταυρούλα άφησε πίσω στο σπίτι τον φορτιστή κινητού, την ταυτότητα της, μια βαλίτσα φάρμακα, γυαλιά μυωπίας, την πιστωτική της κάρτα και όλα τα ρούχα της.

Τέσσερις μήνες πέρασαν χωρίς κανείς να ξέρει που βρίσκεται η Σταυρούλα και χωρίς να έχει ενημερωθεί καμία αρχή για την εξαφάνιση της. Με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως σημαντικά πειστήρια καθώς ουδέποτε έγινε έρευνα στην οικεία της από την αστυνομία.

Μυστήριο με τον τραπεζικό λογαριασμό της Σταυρούλας

Πολλά είναι και τα ερωτήματα αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό της Σταυρούλας και με χρήματα που ακολουθούν μία περίεργη διαδρομή. Η 53χρονη αγνοούμενη είχε μέσα στον λογαριασμό της περίπου 11.000 ευρώ, τα οποία όμως σταδιακά έκανε ανάληψη η συγκάτοικός της. Νέος μάρτυρας αποκάλυψε ότι η συγκάτοικος προσπαθούσε να βρει κάποιον για να απομακρυνθούν τα χρήματα από τον λογαριασμό. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας αναφέρει: «Τα χρήματα από τον λογαριασμό της Σταυρούλας, η συγκάτοικος τα έβγαζε λίγα – λίγα από την τράπεζα. Τα λεφτά αυτά τα 10 χιλιάρικα της Σταυρούλας δηλαδή, η συγκάτοικος ήθελε να μου τα δώσει να τα κρατήσω εγώ για να μην τα βρούνε οι αστυνομικοί. Καταλαβαίνετε πως θα έμπλεκα;».

«Θα υπάρξει ένταλμα σύλληψης»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας, έκανε γνωστό ότι σήμερα κατέθεσε ο βιολογικός πατέρας της αγνοούμενης στην Ασφάλεια της Λάρισας κι έδωσε γενετικό υλικό για λήψη DNA.

Επιπλέον, ο δικηγόρος βλέποντας τη μαρτυρία για τα χρήματα στον λογαριασμό της Σταυρούλας επεσήμανε ότι πρόκειται για μία «σημαντική μαρτυρία» ενώ ολοκληρώνοντας εκτίμησε: «Θεωρώ ότι το κίνητρο είναι και ερωτικό και οικονομικό. Μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα υπάρξει ένταλμα σύλληψης».

ειδήσεις τώραΚυψέληεξαφάνισηΠόροςσορός