Ελλάδα|26.02.2024 11:11

Πεθερός παλαιοχριστιανού: «Να στείλουν σχολείο τα παιδιά - Δεν σκότωσε τον... Νταβέλη»

Newsroom

Χείρα βοηθείας στην κόρη του, Σεβαστή, την σύζυγο του αυτοαποκαλούμενου παλαιοχριστιανού που ζούσε σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία τείνει ο πατέρας της, ζητώντας της να έρθει σε επαφή μαζί τους για να τη βοηθήσουν, ενώ η μητέρα αναφέρει πως φοβάται για την οικογένειά της και περιμένει να γίνει η δίκη. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πεθερός του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη επισημαίνει πως η κόρη του δεν έκανε κάτι κακό. «Δεν σκότωσε και τον Νταβέλη», λέει χαρακτηριστικά. 

«Να νοικιάσουν ένα σπίτι, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο»

«Το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω και εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα», αναφέρει και συνεχίζει: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει».

Όπως επισημαίνει: «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει». Στη συνέχεια, ανέφερε πως «αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο».

«Είχαμε θρησκευτικές διαφορές»

Παράλληλα, καλεί την Σεβαστή «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Αναφορικά με τον γαμπρό του, τον παλαιοχριστιανό, ο άνδρας επισημαίνει: «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

«Φύγανε για δικούς τους λόγους πιο πολύ. Δεν έφυγαν γιατί πιαστήκαμε στα χέρια, δεν πιαστήκαμε στα χέρια. Εξαφανίστηκαν και δεν επικοινώνησαν μαζί μας. Αυτό είναι το παράπονό μας», επισημαίνει.

Η πεθερά του με τη σειρά της τονίζει: «Εύχομαι, ό,τι εύχεται κάθε μάνα, να μονιάσει, να βρεθεί η οικογένεια και να βρεθεί η λύση».

«Φοβάμαι για μένα και την οικογένειά μου»

Σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1, η 39χρονη μητέρα αναφέρει: «Φοβάμαι για μένα και την οικογένειά μου. Η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν την σέβεται κανείς. Το μυαλό μου είναι στον γιο μου που είναι μόνος του και δεν μπορώ να τον βοηθήσω τώρα. Περιμένω τη δίκη για να ξεκαθαριστούν όλα και να τελειώσει όλο αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου. Θέλω να βρω όλη την οικογένειά μου.

παιδιάΚορινθίαοικογένειαειδήσεις τώραΟρεινή Κορινθία