Ελλάδα|26.02.2024 21:41

Αγία Βαρβάρα: Η φράση πριν την άγρια δολοφονία του 57χρονου από τον πεθερό του

Newsroom

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα, όπου ένας 69χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

«Μη μιλάς σε πεθαμένους»

Μιλώντας στο MEGA, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν: «Η κόρη χαιρέτισε τους παππούδες και ο πατέρας γύρισε και της είπε "μη μιλάς σε πεθαμένους". Ο δράστης του είπε με ειρωνεία, "μη μιλάς σε πεθαμένους; Τώρα θα δεις". Φεύγοντας ο γιατρός με την κόρη για να πάνε εκεί που ήταν μπήκε μέσα και πήρε την καραμπίνα».

Από τη μεριά του ο γαμπρός του θύματος είπε: «τον περίμενε, γύριζε με το μεγάλο παιδί, το κορίτσι από ένα πάρτι εφηβικό. Είναι τρομερό, πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια».

Ο δράστης αφού πυροβόλησε το θύμα του τρεις φορές, με την καραμπίνα στο χέρι και φωνάζοντας «είμαι παλικάρι πάω να παραδοθώ», κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα με τον μάρτυρα να λέει: «Είδα τον δράστη να κρατάει την καραμπίνα και δίπλα του ήταν ο γιος του που του φώναζε, τι έκανες γ@@ σου τον σκότωσες», προσθέτει.

Η κατάθεση που «καίει» την πεθερά του θύματος

Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη και η σύζυγος του δράστη, καθώς προέκυψε κατάθεση με επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της. Σύμφωνα μ’ αυτή την κατάθεση, λέει ότι όταν η γυναίκα είδε τον γαμπρό με την ανήλικη εγγονή του να πλησιάζει, φώναζε από το θυροτηλέφωνο «ρίξτου, ρίξτου».

«Είδα το γείτονα με την καραμπίνα στο χέρι κι από πίσω τη γυναίκα του, να έχει πάρει την κατηφόρα και να φεύγει.  Άκουσα τις φωνές οι οποίες φώναζαν τι έκανες, τι έκανες τον σκότωσες», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ούτε και εγώ ξέρω πραγματικά τι έχει συμβεί. Από την ασφάλεια μπορεί να βγάλουν μία άκρη γιατί εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη πραγματικά. Σίγουρα από την πλευρά του θύματος δεν πήγε κάτι στραβά, γιατί αγαπούσε την οικογένεια του και ήταν και καλόκαρδος, καλόψυχος, καλοπροαίρετος. Δεν μου είχε πει κάτι», λέει η αδελφή του θύματος.

Τεταμένη η σχέση

Σε κάθε περίπτωση, η σχέση μεταξύ των πεθερικών, του θύματος και της συζύγου του ήταν τεταμένη: Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, στις 15 Νοεμβρίου και οι 4 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να αλληλομυνηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star την προηγούμενη ημέρα, στις 14 Νοεμβρίου η σύζυγος του ουρολόγου είχε προβεί σε καταγγελία για βία κατά των γονιών της. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Ωστόσο παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και το περασμένο καλοκαίρι καθώς στις 6 Ιουνίου η κόρη είχε καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας της ενώ στις 23 Ιουλίου η μητέρα είχε προβεί σε καταγγελία για απειλές που είχε δεχθεί από την κόρη της.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το MEGA, ο γιατρός είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα, κατά των γονιών να μη βλέπουν τα παιδιά».

αστυνομίαΑγία Βαρβάραδολοφονίαειδήσεις τώρα