Προβληματισμός για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: Φόβοι στο Λιμενικό μην χαθεί ο έλεγχος
Τα στοιχεία του Λιμενικού που αποτυπώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Προβληματισμός επικρατεί από τη μεριά του υπουργείου Μετανάστευσης αναφορικά με τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που παρατηρούνται σε Γαύδο και νότια Κρήτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη, παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί συνολικά στη χώρα, με τον υπουργό Μετανάστευσης να κάνει λόγο για μείωση της τάξεως ου 25% στις δομές, η εικόνα δεν είναι αντίστοιχη όσον αφορά τις ροές σε Γαύδο και νότια Κρήτη.
Τα στοιχεία του Λιμενικού
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Λιμενικού που αποτυπώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, το 2023 έφτασαν σε Γαύδο και Κρήτη 683 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τους δυο πρώτους μήνες του 2024 έφτασαν στα δυο νησιά 781 πρόσφυγες και μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες Κυριακή φορτηγό πλοίο σημαίας Μάρσαλ εντόπισε και περισυνέλλεξε 114 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια της Γαύδου.
Στελέχη του λιμενικού που μιλούν στο ethnos.gr μιλούν για μία συνεχόμενη ροή μεταναστών η οποία άρχισε να κάνει την εμφάνιση της από την περασμένη άνοιξη ωστόσο γιγαντώθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ίσως και να πάψει να είναι διαχειρίσιμη.
Μια μέρα σαν σήμερα ουδέν αξιόλογο συνέβη στον Κόσμο, απλά περιμένοντας την επόμενη χρονιά χάθηκε ένα τέταρτο του αιώνα…
Πολιτική Ανασκόπηση 2025: Μια χρονιά με σκάνδαλα, σφοδρές αντιπαραθέσεις, αβεβαιότητα και κυρίαρχη την «γκρίζα ζώνη»
Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιες αλλαγές θα φέρει το 2026 - Τα επαγγέλματα που θα πληγούν, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Η αποτυχία του Μαξίμου με τα μπλόκα, το “Plan B” με πρόστιμα και δικαστήρια και ο λόγος για το «όχι» του Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




