Ελλάδα|28.02.2024 20:33

Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας – Στο μικροσκόπιο η έκρηξη μετά το δυστύχημα

Newsroom

Σημαντικές δικαστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση διερεύνσης του δυστυχήματος των Τεμπών, με τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την ανάκριση να προχωρά σε πρόσθετες πράξεις.

Ο εφέτης αναμένεται να ορίσει νέο πραγματογνώμονα, με φόντο τη διάσταση στις εκτιμήσεις του πραγματογνώμονα που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων με τους πραγματογνώμονες που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Γαλάρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πραγματογνώμονας θα είναι από το ΕΜΠ, ενώ βασικός στόχος είναι είναι να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ως σήμερα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των τρένων.

Προσπάθεια ανάκτησης των βίντεο

Παράλληλα, αναμένεται να σταλεί η εύφλεκτη ύλη που εντοπίστηκε στο σημείο της τραγωδίας, σε ειδικό εργαστήριο στον Καναδά ώστε να καθοριστεί τι ακριβώς είναι αυτή και στο εάν συντέλεσε στο δυστύχημα.

Επίσης αναμένεται να σταλούν  σε εργαστήριο στο Λονδίνο τμήματα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν σβησμένα δεδομένα.

δικαστήριοειδήσεις τώραδικαστήςδυστύχημαΤέμπη