Ελλάδα|04.03.2024 12:46

Στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για την κυκλοφορία των πρώτων 140 Ytong ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αττική, τα οποία βρίσκονται πλέον στην Αθήνα και αναμένεται η κυκλοφορία τους στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μπαίνουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής - χωρίς επιβάτες - λειτουργίας.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ.Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της εταιρείας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. «Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα».

Από το Σαββατοκύριακο είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη και τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα ενισχύσουν τον στόλο του ΟΑΣΘ, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές του πρότυπου λεωφορείου στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ όπου πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστικό δρομολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω λεωφορεία είναι τμήμα της προμήθειας των 550 οχημάτων του πρώτου διαγωνισμού για την ενίσχυση του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επόμενο στάδιο της ανανέωσης οχημάτων της Αθήνας είναι η ολοκλήρωση της προμήθειας 300 λεωφορείων φυσικού αερίου για την πρωτεύουσα.


λεωφορείαειδήσεις τώραΟΑΣΑηλεκτρικά λεωφορείαΟΣΥ