Παρουσία αστυνομίας ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού - Δέχτηκαν απειλές
NewsroomΣτη Νέα Σμύρνη τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Μάλιστα, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έδωσαν διακριτικά το «παρών» στον γάμο του Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριλιάδη, καθώς, όπως ανέφερε το ζευγάρι, δεχόταν απειλές από διάφορα άτομα.
Το ζευγάρι έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή στην ΕΛΑΣ τονίζοντας «πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία».
Την επιστολή δημοσίευση η ελληνική αστυνομία στο Instagram.
Η επιστολή τους στην ΕΛΑΣ:
«Αξιότιμοι Κύριοι!
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά σας και τη διακριτική παρουσία σας στον γάμο μας.
Ο γάμος ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ανδρών στην Ελλάδα. … και επειδή είχαμε δεχθεί απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, απευθυνθήκαμε σε σας.
Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανηλίκων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους.
Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή.
Με τιμή»
- Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε Airbnb
- Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3
- Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»