Ελλάδα|07.03.2024 19:16

Ιερή απάτη: Και γνωστός κομμωτής θύμα του Αρχιμανδρίτη – Του άρπαξαν 5.000 ευρώ

Newsroom

Γνωστός κομμωτής φέρεται να είναι ένα από τα θύματα του 68χρονου Αρχιμανδρίτη και του 61χρονου πρώην ιερέα, που κατηγορούνται ότι υφάρπαξαν 1, 3 εκατ. από δωρητές τους οποίους έπειθαν ότι ο 68χρονος επίκειται να εκλεγεί Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. 

Ο κομμωτής φέρεται να έχει καταθέσει 5.000 – 6.000 ευρώ στον λογαριασμό του πρώην κληρικού. Την ίδια ώρα από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι ο Αρχιμανδρίτης πλήρωνε τα δίδακτρα νεαρού αλλοδαπού που φοιτούσε σε ξένο κολλέγιο
Η σχέση των δύο ερευνάται όπως και ο λόγος που κατέθεσε ο γνωστός κομμωτής το χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του πρώην ιερέα. 

Πώς στήθηκε η «Ιερή» κομπίνα

Η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες από τουλάχιστον έξι φερόμενα θύματα, και σε βάθος 5ετίας, από τον Νοεμβρίου του 2018 έως τον Φεβρουαρίου του 2023. Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, ο αρχιμανδρίτης και ο άλλοτε ρασοφόρος (καθαιρέθηκε από κληρικός) τους ζητούσαν χρηματικά ποσά, πείθοντάς τους ψευδώς πως είναι βέβαιη η ανέλιξή του 68χρονου σε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, για να γίνουν πειστικοί, επιδείκνυαν πλαστές επιστολές τις οποίες συνέτασσε ο 61χρονος καθηρημένος ιερέας, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες, θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το υπουργείο Οικονομικών ακόμα και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι εύπιστοι δωρητές, υποτίθεται πως θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους, ενώ θα επωφελούνταν όταν ο Αρχιμανδρίτης θα αναλάμβανε τη θέση του Μητροπολίτη, συμμετέχοντας δήθεν στη διαχείριση των αποθεματικών και των ακινήτων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στις προμήθειες, τα συσσίτια κ.ά..

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα, 51 και 34 ετών, έχει ανατεθεί προς επεξεργασία σε εισαγγελικό λειτουργό και με βάση τις αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστώσει ότι τελέστηκαν, θα παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ερευνώντας τη ροή του χρήματος, οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να διαπίστωσαν ότι οι «ιερές» δωρεές μεταφέρονταν σε λογαριασμούς των συνεργών του 68χρονου κληρικού και μέρος αυτών δαπανήθηκε για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και ενός διαμερίσματος. Ήδη κατασχέθηκε ένα όχημα, όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης (usb), βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες επιστολές.

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα).

απάτηκομμωτήςειδήσεις τώραιερέαςαρχιμανδρίτης