Ελλάδα|14.03.2024 11:16

Ζωγράφου: Εικόνες μετά την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν πολλά οχήματα τα ξημερώματα στου Ζωγράφου, μετά από εμπρηστική επίθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 3:10 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά έξω από ιδιωτικό σχολείο, σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου.

Τεράστιες καταστροφές - Συγκλονιστικές εικόνες 

Από την επίθεση κάηκαν ολοσχερώς 5 σχολικά λεωφορεία ιδιωτικού σχολείου, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσυκλέτες. Από τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και δέκα μέτρα, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές εξωτερικά του ιδιωτικού σχολείου, το οποίο κινδύνευσε να καεί. 

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Εκτιμάται πως έριξαν εύφλεκτο υγρό οι δράστες 

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο δεν έχει βρεθεί κάποιο υπόλειμμα που να παραπέμπει σε μηχανισμό, γι’ αυτό και εκτιμούν ότι έγινε με τη χρήση εύφλεκτου υγρού.

Αυτοψία στο σημείο έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης

«Κάηκαν 20 οχήματα»

«Έχουν καεί περίπου 20 οχήματα», δήλωσε νωρίτερα στο OPEN και στην «Ώρα Ελλάδος», ο Παναγιώτης, κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας στην εμπρηστική επίθεση. 

«Περίπου στις 3.00 είδα λάμψη από το παράθυρο και βγήκα και είδα να έχουν ρίξει εύφλεκτο υλικό σε οχήματα της σχολής και να καίγονται οι μπροστινές ρόδες. Κατέβηκα αμέσως να σώσω τις μηχανές μου, δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Για να σώσω την πολυκατοικία μπήκα μέσα και ανέβηκα τις τέντες», επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι είχε πρόσφατα σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη. 

Ζωγράφουφωτιάεμπρηστική επίθεσηειδήσεις τώραεμπρησμός