Ελλάδα|15.03.2024 14:43

Κολωνός: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της 12χρονης - Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων

Newsroom

Ολοκληρωθήκαν οι αγορεύσεις των δύο εκ των τριών δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας της 12χρονη από τον Κολωνό. Η διαδικασία έχει σταματήσει για μισή ώρα και θα συνεχιστεί με την αγόρευση του τρίτου δικηγόρου που εκπροσωπεί την ανήλικη και τα μέλη της οικογένειάς της.

Από νωρίς το πρωί, έχουν συγκεντρωθεί φορείς και συλλογικότητες έξω από το Εφετείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, αλλά και για την καταδίκης της μητέρας, παρά τις διαβεβαιώσεις της ανήλικης ότι δεν γνώριζε τίποτα για όσα περνούσε. 

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορουμένους προχώρησαν σε  δήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον των δικαστών και της εισαγγελέως, καταγγέλλοντας ότι έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, επειδή ασκούν τα καθήκοντα του υπερασπιστή.

Στο δημόσιο διάλογο για την υπόθεση παρενέβη και Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τονίζοντας ότι η είναι ευπρόσδεκτη η καλόπιστη κριτική από εξωθεσμικούς φορείς, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και να μην λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τους ανεξάρτητους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων.

εισαγγελέαςΈνωση Εισαγγελέων ΕλλάδοςΚολωνόςδίκη