Ελλάδα|19.03.2024 23:14

Κύκλωμα μαστροπείας: Οι συνομιλίες που «έκαψαν» την 25χρονη αρχηγό

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται «στο φως» για τη δράση του νέου κυκλώματος μαστροπείας που αποκαλύφτηκε, με βάση το οποίο μία 25χρονη μαζί με άλλους ενήλικες εξωθούσαν τουλάχιστον επτά ανήλικες στην πορνεία.

Η «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται πως ήταν μια 25χρονη με κωδικό όνομα «Έλενα», η οποία από το καλοκαίρι του 2023, αφού είχε αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών, τις βοηθούσε να βρίσκουν «πελάτες».

Η νεαρή κατηγορείται και για το ότι εξωθώντας τα θύματα στην πορνεία, έπαιρνε μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν. Τα ποσά κυμαίνονταν ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες ενώ πολλές φορές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η 25χρονη έπαιρνε από κάθε ανήλικη συνήθως 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που εισέπρατταν εκείνες -το οποίο κυμαινόταν από 200 έως 400 ευρώ. Η μητέρα της ανήλικης, μιλώντας στο STAR, πρόσθεσε: «Με όποιον πελάτη να πας, να μου δίνεις 50 ευρώ. Ήθελε να της κλείσει ραντεβού αλλά η κόρη μου δεν το δέχτηκε. Της είπε ότι δεν θέλει να τα κάνει αυτά».

Οι συνομιλίες που την «καίνε»

Αν και η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, το κινητό της ανήλικης όμως ήταν αυτό που «μίλησε» καθώς στις συνομιλίες είναι ξεκάθαρο ο ρόλος της 25χρονης στο κανόνισμα των ραντεβού καθώς την προτρέπει να κλείνει ραντεβού με άντρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΑLPHA, σε μήνυμα που βρέθηκε, η 25χρονη λέει στην ανήλικη «Πρέπει να κλείσετε ραντεβού γρήγορα και να φέρετε χρήματα γιατί έχουμε ξεμείνει». 

Δύο νέες συλλήψεις

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν επιπλέον δύο Έλληνες, ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ταξιτζής

Όσον αφορά στους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι ερωτικές συναντήσεις χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.

Ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ταξιτζής ενώ ο δεύτερος φέρεται να διατηρούσε σχέση με την 25χρονη.

Τέλος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μία 21χρονη η οποία κατηγορείται ότι σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγαγε στην πορνεία μία εκ των ανηλίκων λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές συμπεριλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

«Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις»

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση μαστροπείας που είδε το φως της δημοσιότητας τώρα με εκείνη που είχε γνωστή πριν από λίγο καιρό.

Όπως έχουν διαπιστώσει κάποια από τα θύματα είναι κοινά στις δύο υποθέσεις. Στο MEGA μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.. «Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί για να δούμε εάν πρόκειται για δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Προς το παρόν δεν μας προκαλύπτει συνεργασία ως προς τη μαστροπεία. Επτά θύματα έχουν βρεθεί σε αυτήν την υπόθεση αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι κατηγορούμενοι είναι 10 και οι 6 έχουν ήδη συνελήφθη. Το κύκλωμα λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2023. Οι γυναίκες είναι από 15-17 ετών. Υπάρχουν περιπτώσεις που γνώριζαν την ηλικία των κοριτσιών αλλά και άλλες περιπτώσεις που δεν ξεκαθαρίζεται. Και στις δύο υποθέσεις η καταγγελία έγινε επτά συγγενείς των θυμάτων».

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους

Η αποτρόπαια υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν συγγενικό πρόσωπο μίας από τις ανήλικες είδε το κινητό της, ενημέρωσε την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, φέρεται σε συνεννόηση με την 25χρονη, να παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες.

Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο γυναίκες 25 και 21 ετών και δύο άνδρες 25 και 54 ετών για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές συμπεριλαμβάνονται άλλα έξι άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου στον Βύρωνα, στο Αιγάλεω αλλά και στην πλατεία Αττικής και στην Ομόνοια. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθούν.

κύκλωμα μαστροπείαςβίαβιασμόςροζ κύκλωμαειδήσεις τώρα