Ελλάδα|23.03.2024 09:38

Ξάνθη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν 35.000 ευρώ

Newsroom

Ακόμη μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης επιτηδείων που την εξαπάτησαν λέγοντας πως το παιδί της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο.

Η γυναίκα από την Ξάνθη πείστηκε και έτσι άγνωστοι της απέσπασαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, το κατήγγειλε στην αστυνομία

Οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ:

Για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά, η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου, νοσηλεία σε νοσοκομείο κ.λ.π.).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Ελληνική ΑστυνομίαΞάνθηαπάτηειδήσεις τώρα