Ελλάδα|04.04.2019 11:54

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Newsroom

Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός μας τα χαλάει πάλι καθώς, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν σταδιακά όλη τη χώρα από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, με τους νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα πελάγη να ευνοούν τις βροχές και καταιγίδες (φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά) και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Όπως μεταδίδει η μετεωρολόγος του Open TV, Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου, την Παρασκευή το πρωί, αρχικά θα αναμένονται βροχές στο Ιόνιο και τα δυτικά και βαθμιαία, νεφώσεις και βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, προς το βράδυ στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στο Αιγαίο τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6-7 και από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί, στα βόρεια τμήματα 3-4 και προς το βράδυ ανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα νότια τμήματα 4-5 τοπικά 6 μποφόρ και προς το βράδυ τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές, οι οποίες θα ενταθούν σημαντικά από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3-4 τοπικά 5 μποφόρ.

Το Σάββατο, νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά, βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή, νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία στα δυτικά, με ενίσχυση από τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, συνεχίζονται οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

καιρόςβροχέςκακοκαιρία