Ελλάδα|04.04.2019 19:43

Διαβατά: «Καραβάνι ελπίδας» 500 προσφύγων (vids)

Τίμος Φακαλής

Περισσότεροι από 500 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα μετανάστες ξεκίνησαν με τα πόδια από καμπ της Αλεξάνδρειας και κινούνται προς τη Χαλκηδόνα.

Η συγκέντρωση συνδέεται με μια συνολική προσπάθεια προσφύγων η οποία διοργανώνεται τον τελευταίο καιρό μέσω ενός γκρουπ στο facebook με στόχο να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων στα σύνορα είτε με την Αλβανία είτε με τη Βόρεια Μακεδονία ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανοίξουν τα σύνορα.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN ΤV για τα Διαβατά

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Για την υπόθεση έχει εκδώσει αναλυτική προειδοποίηση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Ένταση και δυνάμεις των ΜΑΤ

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, όπως αναφέρει το thessnews.gr ενώ συνεχώς καταφτάνουν στο σημείο και άλλοι, πολλοί από τους οποίους με τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών στο σημείο.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε μικροένταση ένταση με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. 

μετανάστεςπρόσφυγεςΔιαβατά