Ελλάδα|30.03.2024 20:52

Τέμπη: Απογοήτευση συγγενών των θυμάτων για «γαλάζια» χειροκροτήματα και αναπάντητα ερωτήματα

Newsroom

Απογοητευμένοι και οργισμένοι εμφανίζονται οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη για τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν στην τριήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, αλλά και για το «γαλάζιο» χειροκρότημα μετά την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Απογοήτευση για το «γαλάζιο» χειροκρότημα και αναπάντητα ερωτήματα

«Δεν περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη ούτε από τους πολιτικούς ούτε από τους δημοσιογράφους ούτε από το κοινό. Αρμόδιοι να κρίνουνε και να καταδικάσουνε ή να αθωώσουνε ή να παραπέμψουνε, είναι η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος του δυστυχήματος στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», στην τηλεόραση του OPEN.

Η Ευδοκία Τσαγκλή, που ταξίδευε με τη μοιραία αμαξοστοιχία και τραυματίστηκε, βιώνοντας από πρώτο χέρι, τον εφιάλτη του πολύνεκρου δυστυχήματος, παρακολούθησε από τα θεωρεία της Βουλής την συζήτηση των πολιτικών Αρχηγών.

«Εγώ αυτό που είδα είναι ότι στηριζόμενοι στη πλειοψηφία απλά αθώωσαν τον εαυτό τους, στρουθοκαμηλίζοντας και παινεύοντας το σπίτι τους που όμως τσην πραγματικότητα καταρρέει», ανέφερε.  

Την ίδια ώρα, ανοιχτή πρόσκληση στον Κώστα Καραμανλή, να παραβρεθεί στη συνάντηση που θα έχουν αύριο 30 οικογένειες θυμάτων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, απευθύνει ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που χάθηκαν μαζί με την ξαδέρφη τους, στο πολύνεκρο δυστύχημα: «Εκεί, εκείνη την ώρα έχουμε συνάντηση 30 οικογένειες των θυμάτων. Θα ήταν χαρά μας να παραβρεθεί και αν οι απαντήσεις του μας ικανοποιήσουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα πλέον μαζί του. Η μη παρουσία του θα σημαίνει για μας την παραδοχή της ενοχής του για ακόμη μια φορά».

Αντικείμενο της αυριανής συνάντησης των συγγενών θυμάτων από 30 οικογένειες είναι ο συντονισμός των επόμενων κινήσεών τους για να προχωρήσει η έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους.

δυστύχημαΚώστας Αχ. ΚαραμανλήςΤέμπηΒουλήειδήσεις τώρα