Διαβατά: 500 πρόσφυγες επιμένουν να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία
NewsroomΈξω από το camp των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη παραμένει το «καραβάνι ελπίδας» 500 προσφύγων που συγκεντρώθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, όλα φαίνεται να κυλούν ήρεμα για την ώρα.
Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις μετά τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στόχος τους την Παρασκευή, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, να ξεκινήσουν πεζή προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.
Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη έγινε μια προσαγωγή και μια σύλληψη ενός 37χρονου Κούρδου από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.
Εν τω μεταξύ, ομάδες προσφύγων ξεκίνησαν με τα πόδια χθες από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, με κατεύθυνση τα σύνορα. Αυξημένη είναι η αστυνόμευση σε σημεία-κλειδιά ανά περιφέρειες, από όπου οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε «καραβάνι ελπίδας» προς τα σύνορα «για να μην ξεφύγουν από τα όρια της νομιμότητας» κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων