Ελλάδα|03.04.2024 22:42

Άγιοι Ανάργυροι: Τι εξηγήσεις έδωσε ο αστυνομικός για «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Newsroom

Ο αστυνομικός που μιλούσε μαζί με την 28χρονη Κυριακή στο τηλέφωνο πριν βρει τραγικό θάνατο από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, προσπάθησε να υπερασπιστεί τη στάση του απέναντι στην άτυχη κοπέλα.

Ο αστυνομικός προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με την ψυχρή στάση του την ώρα που η 28χρονη ζητούσε βοήθεια, λέγοντας της ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όταν ζήτησε εκείνη ένα ασφαλές μέσο για να πάει σπίτι της.

«Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη» 

«Ερήμην του λόγου. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβα πως ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε, αλλά πως (ο 39χρονος δράστης) βρισκόταν στο σπίτι της» τόνισε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην τηλεφωνική κλήση της άτυχης 28χρονης.

Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στο ηχητικό ντοκουμέντο προκαλώντας την οργή της κοινωνίας και της ΕΛΑΣ, η οποία προχώρησε σε «καρατομήσεις» στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα.

Μέχρι στιγμής απέπεμψε την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος και αντικαταστάθηκε και ο διοικητής του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος.

ειδήσειςΆγιοι Ανάργυροιαστυνομίαγυναικοκτονίααστυνομικόςδολοφονίαειδήσεις τώρα