Ελλάδα|11.04.2024 21:59

Σύμη: Κενά μνήμης για την απόπειρα βιασμού επικαλείται ο 30χρονος

Newsroom

Το ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ παραδέχεται ο 30χρονος ο οποίος όπως φαίνεται σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος επιχείρησε να βιάσει μία 32χρονη γυναίκα σε καφετέρια στη Σύμη.

Τι είπε ο δράστης

«Ζητώ συγγνώμη για ό,τι συνέβη. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν θυμάμαι τίποτα. Είμαι οικογενειάρχης, έχω ένα μικρό παιδί και σε καμία περίπτωση δεν αποπειράθηκα να βιάσω την κοπέλα», ανέφερε ο 30χρονος.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν πάντως είναι εκείνες της ασέλγειας, της παράνομης κατακράτησης και της αντίστασης κατά της αρχής.

Ο 30χρονος είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί 1 έτους. Είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου και βρέθηκε στη Σύμη για μια δουλειά. Μόλις σχόλασε πήγε στο μαγαζί της 32χρονης αρχικά να πιει καφέ και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Για αυτά τα κενά μνήμης αλλά και για το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ μίλησε στον Alpha και ο δικηγόρος του, Βασίλης Μπέης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε αυτό δεδομένο έγκειται και ο λόγος που δεν του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βιασμού, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αναιρεί την απαράδεκτη συμπεριφορά του πελάτη του.

«Φαίνεται και στο βίντεο ξεκάθαρα ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Γι' άυτο και δεν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βιασμού αλλά για ασέλγεια. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά την οποία αναγνωρίζει και ο ίδιος. Το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 24 Απριλίου».

Σχετικά με τα κενά μνήμης του 30χρονου, ο κ. Βασίλης Μπέης δήλωσε «Όντως δηλώνει ότι είναι ελάχιστα τα πράγματα που θυμάται, φαίνεται μεθυσμένος και από το βίντεο». 

Για το ότι πελάτης του αν και μεθυσμένος, ήταν απολύτως λειτουργικός και δεν δίστασε να ασκήσει βία ο ίδιος επισήμανε «δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες της δικογραφίας. Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αμβλύνουμε την όποια ζημιά και απρεπή συμπεριφορά έχει γίνει εις βάρος της καταγγέλλουσας, ζητώντας πρωτίστως συγγνώμη. Είναι απολύτως λογικό το ότι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της μη εμφάνισης στη Σύμη. Φυσικά και θα το σεβαστούμε» είπε κλείνοντας ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που διατηρεί η ίδια, καταγράφει την σοκαριστική επίθεση και την προσπάθεια της να τον απωθήσει. Του λέει ευθέως πως θέλει να μείνει μακριά της. Η ένταση της φωνής της ανεβαίνει όσο βλέπει πως εκείνος είναι ικανός για όλα.

Στα πλάνα ακούγεται η γυναίκα να του φωνάζει «δεν θέλω», «έχω κάμερα, φύγε» ωστόσο εκείνος δεν δείχνει να καταλαβαίνει και συνεχίζει απτόητος.Δεν πτοείται ούτε όταν τον ενημερώνει πως θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Την σπρώχνει με δύναμη προς τα πίσω, τη σέρνει προς το μέρος του και την ακινητοποιεί κάνοντας κεφαλοκλείδωμα. Οι κραυγές της γυναίκας που παλεύει είναι ανατριχιαστικές.

Έντρομη η 32χρονη προσπαθεί με το χέρι της να φτάσει το πόμολο της πόρτας, όσο εκείνος την κρατά σφιχτά και της λέει ασυναρτησίες. Με φωνές και κλωτσιές στην πόρτα πασχίζει να ειδοποιήσει την γειτονιά. Είναι μόνη και αβοήθητη σε κλειδωμένο μαγαζί με έναν άγνωστο άντρα που αποπειράται να τη βιάσει.

Η γυναίκα χτυπά την πόρτα με το πόδι της όσο κάποιος προσπαθεί να την ανοίξει απ’ έξω. Από την σύγχυση της τρέμει, αδυνατεί να ξεκλειδώσει την πόρτα. Η απελπισία την κυριεύει και γονατίζει λίγα λεπτά μετά. Ο άνθρωπος που της λέει πως δεν θα την πειράξει, είναι ο ίδιος που λίγα δευτερόλεπτα πριν διέλυσε την πόρτα.

βιασμόςΣύμηειδήσεις τώρααλκοόλαπόπειρα βιασμού