Ελλάδα|12.04.2024 16:43

Παραβατικότητα ανηλίκων: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον εφιάλτη που έζησαν

Newsroom

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για την παραβατικότητα ανηλίκων, καθώς σε αυτά αποτυπώνεται η έκρηξη βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανηλίκων στο OPEN για τον εφιάλτη που έζησαν.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Παιδιά που έπεσαν θύματα της βίας μίλησαν στην Ελευθερία Σπυράκη για όσα τραγικά βίωσαν. «Αρχίζουν να μου φωνάζουν και να με βρίζουν. Με πιάνουν σε μία γωνία, παίρνουν άλλα τέσσερα κορίτσια. Η μία με χτύπαγε στα χέρια, η άλλη με σφαλιάρες στο πρόσωπο», περιέγραψε ανήλικη για όσα έζησε, ενώ αποκάλυψε ότι της έκλεψαν χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα τόνισε ότι στο σημείο βρίσκονταν και άλλοι ανήλικοι οι οποίοι ενθάρρυναν τους δράστες.

Στο OPEN μίλησε ακόμα μία ανήλικη η οποία έπεσε θύμα βίας στην Κηφισιά. «Άρχισαν να με χτυπάνε, από πίσω όλοι τραβούσαν βίντεο. Ήταν 30 άτομα και γελάγανε. Πέντε κοπέλες με χτυπούσαν», είπε ενώ ανέφερε ότι τα κορίτσια που την χτυπούσαν ήταν 16, 17 και 18 ετών.

Μέτρα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με αφορμή την αύξηση των περιστατικών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά σε δέσμη μέτρων για την έκρηξη της νεανικής παραβατικότητας. Μάλιστα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή νέος πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ είναι ενδεικτικά για όσα συμβαίνουν, καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις και 1.418 προσαγωγές κατά τη διενέργεια συνολικά 40.638 ελέγχων.

ειδήσεις τώραβίαανήλικοιυπουργείο Προστασίας του Πολίτηαστυνομικοί