Ελλάδα|15.04.2024 17:44

Ευρωεκλογές 2024: «Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει στρατηγική βάσει δημοσκοπήσεων» - Πυρά Γλαβίνα σε Κασσελάκη και ΝΔ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Να καταλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστά υψηλότερα σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος, με το ΠΑΣΟΚ να οδηγεί τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο, σε συνεννόηση με άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

Τα παραπάνω ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή. «Ή θα πάμε σε ένα δίπολο, με έναν ισχυρό πόλο τη Νέα Δημοκρατία και το δεύτερο με όλους τους υπόλοιπους ή ο δεύτερος ισχυρός πόλος θα είναι αυτός της κεντροαριστεράς με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ. Στις ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρχει το ισχυρό μήνυμα ''ως εδώ''. Η αντιπολίτευση να στείλει ένα μήνυμα φραγμού στη Νέα Δημοκρατία. Οι εκλογές θα είναι πολύ πολιτικοποιημένες αλλά το ΠΑΣΟΚ δε θα αλλάξει τη στάση του και τη στρατηγική του με βάση τις δημοσκοπήσεις. Θα κινηθεί με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μιλήσει για υγιείς δυνάμεις της αριστεράς, με τις οποίες μπορούμε να συνομιλήσουμε και να βρούμε κοινό τόπο, για να έχει η χώρα έναν ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο», είπε ο κ. Γλαβίνας.

Σημείωσε ακόμα ότι το μέχρι στιγμής δημοσκοπικό αποτύπωμα δεν ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, υπάρχει η πεποίθηση ότι στις 9 Ιουνίου οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν.

Παράλληλα, ο κ. Γλαβίνας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αν και υπάρχει πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η κυβέρνηση δεν την ακολουθεί, ενώ για το έργο του fly over της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένο σε επίπεδο μελετών. «Ως ΠΑΣΟΚ δεν είπαμε ποτέ ότι το έργο δεν πρέπει να γίνει, Όμως, ξεκίνησε με ελλείμματα σε επίπεδο μελετών και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, αυτοί που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Αντιπολίτευση real estate και life style ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γλαβίνας, τόνισε ότι «προβάλλει αντιπολίτευση real estate και life style, με πολιτική ανερμάτιστη στις προσεγγίσεις της. Εκτός κι αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να προσεγγίσει ένα κοινό που δεν έχει σχέση με τις ιδέες της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί πολιτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά υιοθετώντας τις θέσεις Άδωνι Γεωργιάδη. Συνεχίζει την παραφιλολογία σχετικά με τον κ. Ανδρουλάκη».

Ο κ. Γλαβίνας είπε ακόμα ότι η μάχη απέναντι στην ακροδεξιά αποτελούσε πάντοτε στοιχείο του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον Κυριάκο Βελόπουλο σημείωσε ότι «είτε πουλάει κηραλοιφές είτε τάζει λαγούς με πετραχήλια». Για το θέμα των Σπαρτιατών σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει υπόμνημα εναντίον του. «Θα είμαστε εκεί, για να ξέρουν οι πολίτες ότι η λύση δεν είναι οι ακραίες φωνές αλλά αυτά που πέτυχε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να δίνει λύσεις», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας.

«Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Φρέντι Μπελέρη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματός του, ανέφερε ότι «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική. Έχουμε σταθεί στο πλευρό του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος δέχτηκε βάναυση παραβίαση του δημοκρατικού δικαιώματός του να εκλεγεί αλλά δεν πρέπει να γίνεται εκμετάλλευση κανενός. Εύχομαι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει λάβει υπ' όψη της όλα τα δεδομένα»

Αναφερόμενος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του πάνω απ' όλα σέβεται το δράμα των αμάχων και ότι στόχος είναι να βρεθεί μία λύση για την ειρήνη. «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη συμμαχία της με το Ισραήλ αλλά να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού», υπογράμμισε ο κ. Γλαβίνας   

Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΕυρωεκλογές