Ελλάδα|17.04.2024 20:36

Ιεράπετρα: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή στο θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού

Newsroom

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου ενός 65χρονου Γερμανού στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι ο άτυχος άνδρας δεν πέθανε από παθολογικά αίτια αλλά από ανθρώπινο χέρι. Δράστης ένας 45χρονος Κρητικός που συνελήφθη από τις Αρχές και με τον οποίον ο Γερμανός διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τι «έδειξε» το υλικό από την κάμερα

Μετά την κηδεία του 65χρονου, η γυναίκα που τον φρόντιζε και τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του διαισθητικά οδηγήθηκε γείτονα του Κλάους, ζητώντας του να κοιτάξει τι έχει γράψει η κάμερα του, που βλέπει στην κοινόχρηστη σκάλα και στην είσοδο των δυο διαμερισμάτων, το διάστημα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου.

Εκεί φάνηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου, ένας άντρας με χαρακτηριστικό βηματισμό εισήλθε στην πολυκατοικία, χτύπησε το κουδούνι, φώναξε τον Κλάους, εκείνος του άνοιξε και δέχθηκε μια σπρωξιά, ενώ ακούστηκαν ήχοι από την πτώση του και δύο βογγητά πόνου από το εσωτερικό του σπιτιού. Ο άγνωστος άντρας φορούσε γάντια, κουκούλα, μάσκα με γενειάδα και παράξενα ρούχα. Έμεινε στο διαμέρισμα του Κλάους γύρω στα 25 λεπτά και μετά άνοιξε την πόρτα και απομακρύνθηκε.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Ο 65χρονος Γερμανός εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα το καλοκαίρι του 2023. Είχε μόλις διαγνωστεί με καρκίνο και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την ζωή του. Ο συλληφθείς στην κατάθεσή του παραδέχτηκε πως γνώριζε το θύμα, αλλά αρνείται ότι ήταν μαζί του, όταν ο 65χρονος έχασε την ζωή του. Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι πως υπήρχε μία έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες και ο δράστης έσπρωξε τον 65χρονο, ο οποίος λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

ειδήσειςδολοφονίαΚρήτηειδήσεις τώραΙεράπετρα